Cemaat-i İslami Liderini katledecekler !

Cemaat-i İslami Liderini katledecekler !

Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezasını onadı

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla hakkında verilen idam kararının uygulanacak olması ihtimalinden kaygı duyduğunu bildirdi.

ÜLKEDE GERGİNLİK TIRMANABİLİR

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, köklü, sağlam ve karşılıklı saygıya dayanan ilişkilere sahip olunan dost ve kardeş Bangladeş'te siyasi alanda yaşanan gelişmelerin yakından izlendiği belirtilerek, "Son olarak, Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla hakkında verilen idam kararının uygulanacak olması ihtimalinden kaygı duymaktayız. Bu cezanın infazının Bangladeş'te gerginliğin tırmanmasına yol açacağından endişe etmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE, BANGLADEŞ'İN YANINDA"

Açıklamada, geçmiş yaraların bu yöntemlerle sarılamayacağı ve toplumsal uzlaşının bu yolla sağlanamayacağı inancına sahip olunduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: "Bangladeş'te tüm taraflarca sağduyuyla hareket edilmesini, gerginliğin giderilmesine ve toplumsal uzlaşının sağlanmasına yönelik akılcı adımlar atılmasını ve bu suretle, zor günlerin geride bırakılmasını samimiyetle temenni etmekteyiz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Bangladeş'in her alanda yanında durmaya devam edecektir."