Cemaat-i İslami liderine müebbet hapis

Cemaat-i İslami liderine müebbet hapis

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Dilaver Hüseyin Seyidi'ye ömür boyu hapis cezası verildi Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerine yönelik hapis ve idam cezaları verilmeye devam ediyor.

Son olarak bu sabah, Cemaat-i İslami'nin önde gelen liderlerinden Dilaver Hüseyin Seyidi'ye ömür boyu hapis cezası verildi.
Bangladeş Temyiz Mahkemesi'nin kararında, Seyidi'nin "insanlığa karşı işlenen suçlardan" dolayı ömür boyu hapse mahkum edildiği ifade edildi. Seyidi'nin bu suçları, 1971 yılında Bangladeş'in bağımsızlık mücadelesi sırasında işlediği iddia ediliyor.

Beş hakimden oluşan Bangladeş Temyiz Mahkemesi'ne hakim Muzammel Hüseyin başkanlık etti. Mahkeme kararını bu sabah yerel saatle 09:00'da açıkladı. Seyidi'ye verilen cezanın üç ana suçlama sonucunda kararlaştırıldığı kaydedildi, bunlar cinayet, ev kundaklama ve işkence gibi başlıklarla açıklandı.

Bangladeş'te halk karara tepki gösterdi. Seyidi'nin masum olduğunu söyleyen Bangladeşliler kararın açıklanmasının ardından ülkede 48 saatlik sivil direniş çağrısı yaptı.

Kararın ardından konuşan Dilaver Hüseyin Seyidi'nin oğlu Mesud Seyidi, kararın adil olmadığını ve yeniden gözden geçirilmesi için dilekçe vereceklerini söyledi.

Ancak yargılama sırasında Bangladeş yönetimi adına mahkemede bulunan Avukat General Mahbubey Alam, geçtiğimiz yıl Aralık ayında idam edilen Cemaat-i İslami lideri Abdulkadir Molla'nın yargılamasında olduğu gibi bunda da itiraz kabul etmeyeceklerini söyledi!

Dilaver Hüseyin Seyidi, 28 Şubat 2014'te yapılan yargılamanın ardından müebbet hapse mahkum edilmişti. Daha sonra yapılan itiraz neticesinde karar temyize gitti. Temyiz mahkemesi de bugün cezayı onayladı.

Dilaver Hüseyin Seyidi,'' Eğer Kur'anı tefsir ettğim için beni idam ederlerse ben bir defa değil, bin defa idam olmaya hazırım. Kedi gibi 500 yıl yaşamaktansa Aslan gibi 1 gün yaşamayı tercih ederim'' sözleriyle tanınıyor.