Cemaat evinde yetişen hakimden şok suçlamalar

Cemaat evinde yetişen hakimden şok suçlamalar

Cemaat evlerinde yetişen Hakim Vildan Yeşilyurt Çelebi, yakından tanıdığı cemaat yapısı ile ilgili ilk kez konuştu.

Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi, paralel yapının yargı yapılanması ile ilgili de önemli bilgiler paylaştı.
Vildan Yeşilyurt Çelebi'nin açıklamaları şöyleydi:

"FARZ DEDİĞİMİZ DEĞERLERİ TERK ETMEM İSTENDİ"

Cemaatle kopuş noktam, hakim savcılık toplantısında oldu. “Ankara’da ve İstanbul’da hakim savcı ders çalışma evleri var. Oraya gideceksiniz. Çok fedakarlık yapacaksınız” dediler. Farz dediğimiz değerlerin terk edilmesiydi bu fedakarlık. Sınavı kazanacağımız belli değildi. “Bunun istişaresi yapıldı mı?” diye sordum. Bu onlar için itaatsizlik göstergesiydi. 4. sınıfta kendi rızamla başka yerde yaşadım. Ben gece gündüz hakim savcılık sınavlarına çalışırken cemaatten arkadaşların kolayca sınavı kazandıklarını gördüm. Cemaat şirket gibidir. İstemediği için bana mobbing uyguladılar.

"‘PARALEL’ EVLİLİĞE KARŞI GELDİM"

Cemaatten arkadaşım beni çağırdı. Bana “Cemaatin yanlış istihbaratı oluyor. MİT ajanı olduğuna dair. Maaşının yüzde 10’unu verir misin?” dedi. Benim ailemin ihtiyacı var. Ve niye yüzde 10? Akademide stajyerdim. “Veremem” dedim. Evlilik için söyledi. Kaymakamla evlendirmek istediler. Yüzde 10’unu benden, yüzde 10’u da kaymakamdan alacaklardı. Eşimle arkadaşlığımız vardı. Nişanlanacaktım. Eşime gitmişler. Bu MİT ajanı demişler. Bir süre sonra biz onu gördük beğenmedik, sen o kızı nasıl alıyorsun demişler. Çok üzülmüştüm.

"MİT AJANI DİYE BENİ FİŞLEDİLER"

Bu örgüt çok sağlam kurulmuş. Aileler bile bunun üzerine kurulu. Bütün kurumlarda yapılanmaları var. Erzurum’un bölge ağabeyiyle MİT ajanı olduğum iddiası için gittim konuştum. Ne acı bir şey, savcıydım. Çok bunaldım. Meslektaşlarım bana şüpheyle bakıyordu. Akademide arkadaşlarımı gördüm, maalesef alkol vs. ruhsatının cemaat tarafından verildiğini gördüm. Dini referanslarla cemaat çelişiyordu.

‘SENİ BİTİRİRİZ’ TEHDİDİ

Bir cemaat mensubu gelip bana açıkça "bizim yapılanmamızı herhangi bir yerde ifşa ederseniz sizi bitiririz" dedi. Tehdide maruz kaldım.

“YARSAV’I ELE GEÇİRDİLER”

YARSAV'ın ele geçtiğini yıllardır söylüyorum. Tanıdığım cemaatten kişiler üye olunca "YARSAV da gitti elden" dedim yıllardır. Ben yargıcım onların düşüncelerini bilemem ama şu var ki cemaat algı yönetimini çok iyi yapıyor. Ben bizzat biliyorum Facebook'a girmek günahtı. Yapı ortaya çıkabilir düşüncesiyleydi bence bu.

“SONUNU DÜŞÜN” DEDİLER

Ben şunu söylemiştim. Cemaat hiçbir zaman gücü bırakmaz. Dışarda daha güçlüsünü bulmuştur. Geçtiğimiz günlerde bir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı arkadaşım bana "Yargıtay seçimlerini aldık, Danıştay’ı aldık şimdi adli ve idari yargı seçimlerini de kazanacağız. Ona göre sonunu düşün" dedi. Biz artık sentez denemek istiyoruz. Biz Yargıda Birlik Platformu'nu destekleme nedenim akşam gündemleri yok. Bir arka bahçeleri yok. Adaylar belirlenene kadar ben fikrimi beyan etmedim. Diğer tanıtımların çirkefliğini gördüm. Dedim ki bir insan doğru olduğunda karalanır.

A Haber’de yayınlanan Sevilay Yükselir'in sunduğu ‘Yüzde Yüz Siyaset'te dün akşam cemaat evlerinde yetişen Pasinler Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi konuktu