Cemaat çaptan nasıl düştü?

Cemaat çaptan nasıl düştü?

'Dönemin Başbakanı' ifadesinin yer aldığı belgeyi köşesine taşıyan Ahmet Hakan gündeme oturdu.

Cemaatin mağdur ettiği isimler arasında gösterilen Oda TV davası sanığı yazar Nedim Şener, "Cemaatin polisleri ve savcıları komplo hazırlar, gücünün zirvesindeyken işledikleri suçları kılıfına uydururdu. Ama şimdi çaptan düştüler" diye yazdı.

Cemaate yakın çevrelerin inkar ettiği ve hep bir ağızdan yalanladığı belge ortaya çıktı, ortalık karıştı.

25 Aralık soruşturmasında polisin hazırladığı fezlekedeki belgeye göre 'dönemin başbakanı' ifadesi yer alıyor.

Cemaat medyasının ısrarla yalanladığı belge tartışmalarına Posta gazetesi yazarı Nedim Şener de katıldı. "Cemaatçilerin komploları ve yalanları" başlıklı yazısında Şener, cemaate böyle yüklendi:

DELİL YOK ETME KONUSUNDA ELLERİNE SU DÖKEBİLEN YOK

(...)‘Delil üretmede ustaydılar. Şimdi delil yok etme konusunda da ellerine su dökebilen yok. Yıllarca yaptıkları operasyonlarda bulamadıkları belge ve evrak için “Geri dönüşümü olmayacak şekilde silinmiş” diyerek insanları hapse tıktılar. Yapılmayan telefon görüşmeleri için “Gizliliğe riayet ettikleri için iletişim kurmadılar” saçmalığını kararlara yazdılar. Meğer bunların yapılmasından asıl ustalık olardaymış."

MİNAREYE KILIF BULACAK DURUMDA DEĞİLLER

Şener, Erdoğan'ın 'dönemin başbakanı' iddiasını cemaatin gazetecisinden köşe yazarına, polisinden savcısına hep bir ağızdan yalanlamasına tepkiliydi.

Silinen verilerin siber ve mali suçlar bölümünün çalışmasıyla geri dönüşümünün sağlandığını belirten Şener, o belgenin de bu sayede kurtarıldığını yazdı.

Ahmet Hakan'ın dün yayınladığı belgeyi kendi köşesine taşıyan yazar, yazısını böyle tamamladı:

"Cemaatin polisleri ve savcıları komplo hazırlar, gücünün zirvesindeyken işledikleri suçları kılıfına uydururdu. Ama şimdi çaptan düştüler. Artık çalınan minareye kılıf bulacak durumda değiller. Komploculuklarına inkarcılığı, yalancılığı da eklediler."

fezleke.jpg