Cemaat Çağlayan Adliyesi'ne döküldü

Cemaat Çağlayan Adliyesi'ne döküldü

Cemaat medyasına kapsamlı operasyon yapılacağı iddiası sonrası cemaat, cuma namazı sonrası Çağlayan Adliyesi önünde toplandı.

witter fenomeni Fuat Avni'nin medyada kapsamlı operasyon yapılacağı iddiası cemaatin tansiyonunu yükseltti. 

150'si gazeteci 400 kişiye operasyon yapılacağı söylentisine tepki gösteren yüzlerce kişi Cuma namazı sonrası Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Adliye önünde toplanan kalabalık attıkları sloganlarla hükümeti ve operasyon iddialarına tepki gösteriyor. 

DUMANLI'YA ALKIŞLAR ARASINDA ADLİYEYE GİRDİ

Saat 14.00 sıralarında adileye gelen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yoğun kalabalık arasında "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında adliye binasına giriş yaptı. Savcılara, 'haklarında bir soruşturma olup olmadığını' soracak olan Dumanlı'nın admiye çıkıyı basın açıklaması yapması bekleniyor.

Gazeteciler ve Yazar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil adliye önünde Samanyolu Haber'e açıklama yaptı:

"Hakikatler geçici olarak söndürülse de ebedi olarak susturulamaz. Bana dokunmayn yılan 1 yıl yaşamın dediğiniz gün aslında yangının bir gün sizin evinizi saracağından endişe etmeyin. Bugün mücadele demokrasinin mücadelesidir. Zalime karşı mazlumun mücadelesidir. İster liberal ister sol eğilimli iserse muhafakan insanlar kendi bahçelelerinin meselesi olarak görmeyebilr. Mesele bütün bir ülkenin sathına yayılmış bir mücadeledir. "

400 KİŞİYE OPERASYON YAPILACAĞI İDDİASI

Sosyal medyada, aralarında Cemaat'in yayın organları Zaman, Bugün ve STV çalışanlarının da bulunduğu 150'si gazeteci 400 kişiye operasyon yapılacağı söylentisi ortalığı karıştırmıştı. İktidara karşı ağır söylemleriyle bilinen Taraf yazarı Emre Uslu, twitter hesabından dün akşam cuma çıkışı Çağlayan Adliyesi'ne yürüyeceğini duyurmuştu.