Cemaat atağa kalktı! Erdoğan istedikçe...

Cemaat atağa kalktı! Erdoğan istedikçe...

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a göre bu sorunun yanıtı 'Hayır.' Yılmaz'ın böyle düşünmesinin nedeni ise Cemaatin üst üste düzenlediği bir kaç etkinliğin detayında gizli.

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a göre bu sorunun yanıtı 'Hayır.' Yılmaz'ın böyle düşünmesinin nedeni ise Cemaatin üst üste düzenlediği bir kaç etkinliğin detayında gizli. 

"Gülencilerin uluslararası meşruiyet atağı" başlıklı bugünkü yazısında Yılmaz, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın, Birleşmiş Milletler'in himayesinde Cenevre'de düzenlediği 'Barış Konferansı'nın detaylarını yazdı. 

Kurban Bayramı'nda Gülen'in onursal başkanı olduğu Rumi Forumu'nun Beyaz Saray'daki etkinlikte yer aldığını da daha önceki yazılarında duyuran Yılmaz, "Öyle görünüyor ki Türkiye'de Erdoğan ve AKP sıkıştırdıkça, Cemaat uluslararası ilişkilere önem veriyor, o zeminde kendine bir meşruiyet alanı yaratmaya çalışıyor" yorumunda bulundu.

BEYAZ SARAY'DA CEMAATE ÖZEL PROTOKOL

Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama yı her gördüğünde, her konuştuğunda Fethullah Gülen in iade edilmesini istiyor. Yandaş gazetecilerin bu konuda yaydığı havaya bakarsanız, Obama da bugün yarın Gülen'i, Erdoğan'a teslim edecek gibi! Ama bunun işaretlerini pek göremiyorum.

Gülenci bir vakfın Beyaz Saray ile ortaklaşa Kurban Bayramı kutlaması yaptığını yazmıştım geçtiğimiz hafta. Bu kez Gülencilerin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın, Birleşmiş Milletler'in "himayesinde" Cenevre'de bir "barış konferansı" topladığını okudum.

GÜLEN DE MESAJ GÖNDERMİŞ

Konferansta, akademisyen Tank Ramazan, Mahatma Ghandi'nin barış aktivisti torunu Ela Gandhi ve BM Cenevre Ofisi Direktörlüğü Siyasi İşler Sorumlusu Anders Smith Serrano, evrensel barışın esaslannı tartışmışlar. Elliden fazla ülkeden yaklaşık 800 entelektüelin katıldığı toplantıya, vakfın "onursal başkanı" Fethullah Gülen de bir mesaj göndermiş.
Mesajı da Alman tarihçi ve gazeteci Johen Thies okumuş! Hayli uzun bir mesaj, ben Zaman'ın internet sitesinde okudum.

Öyle görünüyor ki Türkiye'de Erdoğan ve AKP sıkıştırdıkça, Cemaat uluslararası ilişkilere önem veriyor, o zeminde kendine bir meşruiyet alanı yaratmaya çalışıyor.

Beyaz Saray ile ortak kutlama yapıyor, Birleşmiş Milletler ile ortak konferans düzenliyor.
Hayli ilgi çekici bir durum bu.
Bakalım, uluslararası alandaki bu mücadeleyi kim kazanacak?