Cem kendini öldürse de kurtulsak

Cem kendini öldürse de kurtulsak

Kendisi çarşafla asarak hayatına son veren Cem Garipoğlu'nun ölümü üzerine spekülasyolar başladı.

Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapse mahkum edilen Cem Garipoğlu nasıl öldü? Kuşku uyandıran intihan sonrası gardiyanlar sorguya alındı.

Tartışmalar sürerken acılı baba Süreyya Karabulut'un bu yılın başlarında piyasaya çıkan ‘Körebe: Kızım Münevver’in Ardından’ adlı kitapta Garipoğlu ailesine ilişkin ilginç bilgiler aktarılmıştı.

Kitapta Garipoğlu ailesinin cinayet sonrası oğulları Cem’in ölmesini isteyecek psikolojiye sahip oldukları ve olayı örtbas etmek için katı ‘pazarlıklar’ yaptıkları detaylı bir şekilde anlatılıyor.

 YENGESİ: LANET OLSUN İNLAŞŞAH ÖLÜR CEM

Cem Garipoğlu’nun amcası Hayyam Garipoğlu’nun eşi Ayfer Garipoğlu’nun bir gün önüne çıktığını anlatan Süreyya Karabulut, “‘Ben Cem’in yengesiyim. Lanet olsun, inşallah ölür Cem!’ dedi. Birden ağlamaya başladı” diye yazmıştı. Ayfer Garipoğlu’nun ilerleyen günlerde kendisini aradığını ve defalarca buluştuklarını söyleyen Karabulut, Garipoğlu’nun kendisine “Kiradan kurtul” diyerek ev almak istediğini, kendisinin okul yaptırmak için ısrar ettiğini anlattı.


O kitapta acılı baba, tazminat davasının kesinleşmesinden sonra annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile olan diyalogları böyle anlatmıştı:ANNESİ: ÖLSE DE KURTULSAK

“Tazminat davası kesinleştikten 1 gün sonraydı. Avukatımız Rezan Epözdemir’in ofisine gitmiştim. Telefonum çaldı. ‘Ben Tülay Makbule Garipoğlu, sizinle görüşmek istiyorum’ dedi. ‘Ne görüşeceksin?’dedim. Bana, ‘Bize bir rakamla gel sana bu parayı ödeyeceğiz’dedi. ‘Kesinlikle böyle bir şey olamaz son kuruşuna kadar alırım, çünkü ben okul yaptıracağım’ dedim. Bir süre sonra tekrar aradı, ‘Sizinle karşılıklı görüşmem lazım’ dedi, bunca ısrardan sonra açıkçası ne yüzle gelecek, ne konuşacak diye düşünüyordum ve ‘Tamam’ dedim. Yalnız geldi. Görünce tüylerim diken diken oldu. Onu öldürmemek için kendimi zor tuttum. Onunla görüşeceğimden kimseye bahsetmemiştim. Oturdu, soğuk bir selamlaşmanın ardından, ‘Bizim iki trilyon paramız yok, anlaşmaya varalım. Bankadan kredi çekeyim, altınları da vereyim, neyim varsa al. Kesinlikle çocuklarıma dokunma, istersen canımı al, istediğin istediğin yere de gelirim, benim için hiç fark etmez, ben zaten ölmüşüm. Cem cezaevinde kendini öldürse de kurtulsak, bu iş kapansın’ dedi."