Çelik'ten 'Erken Seçim' Açıklaması

Çelik'ten 'Erken Seçim' Açıklaması

AKP'li Hüseyin Çelik koalisyon ve erken seçim konularını değerlendirdi. Temennisinin yeni hükümetin bir an önce kurulması olduğunu söyleyen Çelik, "Erken seçim olursa üç dönem kuralı kalkar" dedi.

 

AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrıyla CHP'den uzaklaştığını söylerken, erken seçim söz konusu olduğunda üç dönem kuralının ortadan kalkacağını belirtti.

Koalisyon tartışmalarına ilişkin konuşan Çelik, MHP 'nin Meclis Başkanlığı seçiminin 4'üncü turundaki tavrının AKP'yle kurulacak olası bir koalisyonu işaret etmediğini belirterek "MHP dünkü yaklaşımıyla blok denen, kendilerince hayali bir blok oluşturdular, CHP ve HDP blokundan koptuğunu söylerseniz doğrudur. CHP'den uzaklaştığını söylerseniz doğrudur. Bu tavrıyla bize yaklaştığını söylerseniz doğru değil; çünkü MHP'den bizim adayımıza tek bir oy gelmemiştir" dedi.

'ERKEN SEÇİM OLURSA BU KURAL KALKAR'
Genel seçimin tekrarlanması halinde 20'nin üzerinde milletvekillinin 3 dönem yasaklısı haline geleceğini hatırlatılan Çelik, 3 dönem kuralının kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusu için "öncelikli konumuz bu değil. Bir hükümetin kurulmasına yoğunlaşılmış durumda. Erken seçim söz konusu olursa 3 dönemliklerin, 3 dönem kuralı ortadan kalkmış olur. Bizim için kalkmış olur. Bu sefer diğer arkadaşlarımız için geçerli olur. Aşılması gerektiğini düşünüyorum. Ben 3 dönem kuralının doğru olmadığını baştan söyledim. Bugün de söylüyorum" yorumunu yaptı.

'FİİLİ MÜDAHALESİ OLMAZ'
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 dönem kuralının kaldırılması konusunda fiili bir müdahalesi olmayacağını da söyledi. 

Başdanışman sözlerini, "en kısa zamanda yeni hükümetin kurulması" temennisiyle bitirdi.

 

Kaynak : Sol