Çelik:Feyzioğlu Şov Yapıyor

Çelik:Feyzioğlu Şov Yapıyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yeniden yargılama tartışması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, "Profesyonel siyasetçilere güvenmem" diyen Feyzioğlu'nu "kibirli" olmakla suçladı.
 
Yeniden yargılamanın şartların oluşması halinde olabileceğinin altını çizen Çelik, Feyzioğlu'nun kendisini yasama ve yürütmenin yerine koyduğunu savundu.
 
İşte Çelik'in konuşmasından öne çıkan satır başları:
 
Barolar Birliği Başkanı mahkum ve tutuklu bulunan insanlar nezlinde beklenti oluşturmuştur.  Sayın Barolar Başkanı ekranlara çıkıp şov yapmaya devam ediyor. Ben hiç bir siyasetçilere güvenmem diyor.
 
BABASININ SİYASETEN HÜSRANA UĞRAMASININ KATKISI OLABİLİR
 
Sayın Feyzioğlu’nun siyaset kurumuna sıcak bakmaması, merhum babası Turan Feyzioğlu'nun siyaseten hüsrana uğramasının katkısı olabilir ve kendisini dinlerken, genel başkanlık, cumhurbaşkanlığı bile bu arkadaşımızı kesmiyor. Kibir profiliyle karşı karşıyayız. Kusura bakmasın, ben Sayın Feyzioğlu’na bir abisi olarak sesleniyorum. Bu usulle siz hiç kimseye fayda sağlayamazsınız. Bizim kapımız her STK’ya açıktır.
 
Ana muhalefetin lideri bir takım beyanlarda bulunuyor. Biz sizinle aynı noktada değiliz. Siz yer altından fışkıran silah depolarını savunmaya devam edin, Cumhuriyet Gazetesine atılan bombayı savunmayı devam edin.
 
ERGENEKONCULAR VE BALYOZCULAR CİCİ DEĞİL
 
Ne Ergenekoncular ne de Balyozcular bizim için cici değildir. Aleyhinde delil üretilmişse bitmiş davalar için söylüyorum. Elbeltte iadei muhakeme yapılmalıdır. Gereği yapılacaktır.
 
SİLİVRİ'DE 'HANGİ YÖNTEMLE ÇIKMAK İSTERSİNİZ' DİYE SORUYOR
 
Ama Feyzioğlu sıfırdan muhakeme istiyor, hızını alamadı Silivri'ye gitti. 'Sizi çıkaracağız hangi yöntemle çıkmak istersiniz' diye yöntem olabilir mi? Hem müjde veriyorum diyor o insanların ailelerin ümitlerini istismar ediyor. Hem şov yapıyor. Hem yasama ve yürütmenin yerine koyuyor. Medya olup bitene teşne. Hangi kanala çıkaracaklarını şaşırmış durumdalar.
 
ULUSALCI KESİMİN FETVA EMİNİ
 
Yeniden yargılamaya evet, ama milli iradeye kast eden bir şey varsa kesinlikle biz orada yokuz. Askerin, yargının vesayetine hayır diyoruz. Bütün vesayetlere kapalıyız. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor.  Şimdi de Sabih kanadoğlu çıktı. Ulusalcı kesimin fetva emini. Ne olması gerektiğine kara veriyor. Yok böyle bir şey. Yapıcı eleştiriler yapacaklasa hangi güzel şeyi yapacaklarsa başımızda taşırız. Yol ve yöntem bu yol çıkmaz yoldur kusura bakmasın.
 
ULUDERE KARARI
 
Ben bu kararı nihai ve son karar değildir. Temyiz yolu açıktır. Ayrıca Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılabilinir. AİHM’e baş vurulabilinir. Henüz hukuki yollar tükenmemiştir. Bu karar benim vicdanımı tatmin etmemiştir.
 
KORAY AYDIN GÖNDERMESİ
 
Sayın Bahçeli’ye bir çift sözüm var. senin bakanının kardeşi çocuğu değil, kendisi yüce divan’a gönderildi. Hangi AK Partili MHP’lileri hırsız olmakla itham etti? Bu siyasi nezakete sığar mı?
 
ÜSTÜNÜZE GÜLMEZLER Mİ?
 
Kılıçdaroğlu dün sayın başbakana çağrıdan bulunuyor. Gel bu 11 maddeyi beraber çıkaralım, yapalım diyor. Suriye konusunda, senin iki elinde Müslümanların kanı vardır diyor. İki eli kanda olan bir lideri iş birliğine çağırıyorsun. Bir söylem geliştirdi, çok prim yaptığını sanıyor. Sayın Başbakan bakanlar kurulunu toplasın, etrafına baksın çete orada. Anayasada da baksın çete de orda. Başbakanı çete lideri olarak nitelendiriyor. Bu ne terbiyedir, ahlaktır. Bu ne söylemdir. Siz çete reisi olarak nitelendirdiğiniz bir insanla, TBMM’de bir şey yapalım teklifi yapalım teklifinde bulunuyorsunuz. Üstünüze gülmezler mi?
 
İNSANIN DUDAĞI UÇUKLAR
 
Kılıçdaroğlu yolsuzluğun boyutu 247 milyar liradır diyor. İnsanın dudağını uçuklatır. Sıkılmadan yalan söylüyor. 250 dese, yuvarlak rakam olsa inandırıcı olmayacak. Peki nerede bu 247, bu rakamları çıkar toplumun önüne koy. 8 milyon üyesi olan teşkiatını hangi hakla itham edersiniz? Ben başta olmak üzere hata yaparsak bunun bedelini öderiz.
 
BAŞBAKANIN MAL VARLIĞI
 
Başbakan çıkıp da mal varlığını açıklayabiliyor mu diyor. Hemen başbakanlığın sitesine girin, başbakan bölümünü tıklayın, özgeçmişinin altına koymuş, sürekli güncelleniyor.
 
 AK Partililer sorgulanmaz diye bir şey yok. 1842 kez soruşturma izni verilmiş bunun 448'i AK Partili belediye. El çektirilen belediye başkanı var mı var? İhraç edilen var mı var, cezaevinde olan var mı var. Bu partinin arkasında milyonlarca insanı emeği ve gözyaşı vardır.