Çeçenistan'ın Başkanı Yine Kadirov !

Çeçenistan'ın Başkanı Yine Kadirov !

Çeçenistan Cumhuriyeti Parlamentosu, Başkan Ramazan Kadirov'un ikinci dönem koltuğunda oturmasını oybirliğiyle onayladı

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Parlamentosu, Başkan Ramazan Kadirov'un ikinci dönem koltuğunda oturmasını onayladı. Olağanüstü oturumda gerçekleşen oylamada Kadirov, 41 vekilin tamamının oyunu almayı başardı. 

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, iktidar partisi Birleşik Rusya'nın önerdiği üç isimden birisi olan Kadirov'un koltuğunda bir beş yıl daha kalması ile ilgili tercihini Çeçenistan parlamentosuna 28 Şubat'ta iletmişti.

Çeçenistan Başkanlığı'na seçilmesinin ardından parlamentoda konuşan Kadirov, "Birleşik Rusya Partisi, Devlet Başkanı Medvedev ve Çeçenistan parlamentosunun bana olan güveninden dolayı teşekkür ediyorum. Çeçenistan Rusya'nın bir parçası olmaya devam edecek, Çeçen halkı da Rusya'nın savunucuları arasında yer alacak" dedi. 

34 yaşındaki Çeçen lider bundan sonraki hedefinin insanların refahı, insan haklarının güçlendirilmesi ve adaletin toplumda inşası olduğunu kaydetti. Kadirov, Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov'un açtığı yolda ilerleyeceklerini vurguladı

 

 

 

dünyabülteni