Çeçenistan: Bombacı vatandaşımız değil

Çeçenistan: Bombacı vatandaşımız değil

İstanbul n Çeçenistan İçişleri Bakanlığı kaynakları..

İstanbul Sultanahmet'te polise yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın intihar eylemcisi Diana Ramazova'nın Çeçenistan uyruklu olmadığı açıklandı. Rus Kavkazski Uzel haber ajansına konuşan Çeçenistan İçişleri Bakanlığı kaynakları, bölgede Diana Ramazova adlı kimseye yurtdışı pasaportu vermediklerini söyledi.
"ÇEÇENLERDE BÖYLE BİR SOYAD YOK"
İsminin açıklanmasını istemeyen Çeçen yetkili, "Haberlerde kadının turist olarak geçen yaz Türkiye'ye gittiği belirtiliyor. İsmi, İstanbul'da terör saldırısıyla anılan Rusya vatandaşı Ramazova Çeçenistan Cumhuriyeti'nde yurtdışı pasaport alanlar listesinde bulunmuyor. Ramazova'nın Çeçenistan'la hiç bir ilişkisi yok. Çünkü Çeçenlerde böyle bir soyad yok. Ramazova Çeçen değil ve burada da yaşamadı. Basın biraz acele etti." dedi.
"TÜRK-RUS İLİŞKİLERİNE ZARAR VERMEK AMACIYLA ORGANİZE EDİLMİŞ OLABİLİR"
Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ise ellerinde yeterli bilgi olmadığı için açıklama yapamayacaklarını belirtti. Rusya'nın Kuzey Kafkasya uzmanı Ramazan Alpaut, terör saldırısının Türk-Rus ilişkilerine zarar vermek amacıyla üçüncü ülkelerin istihbarat güçleri tarafından organize edilmiş olabileceğini iddia etti
"RAMAZOVA'NIN BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR"
Rusya vatandaşı olduğu iddia edilen Ramazova'nın Dağıstan kökenli olduğu üzerinde duruluyor. Türkiye'ye 7 ay önce giriş yapan Ramazova'nın terör örgütü IŞİD ya da El Kaide ile bağlantılı olabileceği belirtiliyor.