Çavuşoğlu'ndan İsrail Tepkisi

Çavuşoğlu'ndan İsrail Tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail temsilcisiyle yanyana oturması planlandığı için Münih Güvenlik Konferansı'na katılmıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münih Güvenlik Konferansı'nda sunum yapacağı oturuma İsrailli temsilcilerin de katılacağı ve oturma planında yan yana olduklarının ortaya çıkması üzerine konferans programını iptal etti.

GÜVENLİK KONFERANSI HAKKINDA

Dünyanın farklı ülkelerinden 400'e yakın siyasetçi ve uzman bugün başlayacak 51'inci Münih Güvenlik Konferansı’nda bir araya geliyor.

Pazar gününe kadar devam edecek olan konferansta Ukrayna krizinin öne çıkması bekleniyor. Irak ve Suriye'deki gelişmeler, gündemin diğer başlıkları olacak.

Konferansa katılması beklenen liderler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bulunuyor.

Konferansın açış konuşmaları Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından yapılacak.

İlk kez 1963 yılında düzenlenen konferans gayri resmi nitelikte. Çok sayıda özel sektör ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı konferans, katılımcıların güvenlik politikaları hakkındaki görüşlerini protokol kuralları dışında paylaşabilecekleri bir forum olma özelliği taşıyor.