Çavuşoğlu: YPG Hap Kullanıyor

Çavuşoğlu: YPG Hap Kullanıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen YPG mevzilerinde uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda "Aklı başında kimsenin Mehmetçiğin karşısına çıkamayacağını bilen PKK/ PYD terör örgütü, teröristleri bu haplarla uyuşturup araziye sürüyor" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Burseya Dağı'nı ele geçirdiğini de belirten Çavuşoğlu, "Çok yakında bütün Afrin’i haşhaşilerden temizleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Aklı başında kimsenin Mehmetçiğin karşısına çıkamayacağını bilen PKK/ PYD terör örgütü, teröristleri bu haplarla uyuşturup araziye sürüyor. Kahraman ordumuz bugün #BurseyaDağı’nı özgürleştirdi, çok yakında bütün Afrin’i haşhaşilerden temizleyeceğiz. pic.twitter.com/lMbrvnrMcW

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 28 Ocak 2018
Anadolu Ajansı (AA) da Burseya Dağı'nda çıktığı ifade edilen uyuşturucu hapların 'cesaret verici' Captagon hapı olduğunu yazdı ve "Terör örgütü PYD/PKK'nın teröristlere kullanım amaçlı dağıttığı uyuşturucunun aynı zamanda örgütün en önemli gelir kaynaklarından biri olduğu biliniyor" ifadelerini kullandı.