Çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeli sınırda

Çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeli sınırda

IŞİD ve PYD arasındaki çatışmalar sebebiyle binlerce Suriyeli Türkiye'ye giriş yapmak için sınıra yığıldı ancak, güvenlik güçleri şimdilik geçişlere izin vermiyor

Suriye'nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeli Türkiye sınırına yığılmaya başladı.

Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık Suriyeli grup için asker sınır hattında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Güvenlik güçleri Suriyelileri henüz Türkiye'ye almazken sınırdakilerin gergin bekleyişi sürüyor.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de IŞİD kontrolündeki Telabyad ile PYD kontrolündeki Kobani arasında bulunan Türkiye sınırındaki köylerde çatışmaların yeniden başlaması üzerine korkuya kapılan Suriyeliler, sınır hattına geliyor. Çatışmaların yoğunlaştığı köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, Suruç’un Dikmetaş Köyü yakınlarında bulunan sınır hattında toplanmaya başladı. 

Sabah erken saatlerinden itibaren sınır hattında gelen binlerce Suriyeli için 3'üncü Hudut Karakolu Komutanlığına bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, geçişlere şimdilik izin vermiyor. Bekleyenler Kobani'nin doğusuna yönlendiriliyor ve orada insani ayrdım yapılacağı belirtiliyor. Suriyeliler ise sınırdan ayrılmayıp umutlu bekleyişini sürdürüyor.