Çatışmalarda 19 Tekfirci Öldü

Çatışmalarda 19 Tekfirci Öldü

Irak'In Diyala vilayetinde askerler ile IŞİD militanları arasında meydana gelen çatışmalarda 19 örgüt militanı öldürüldü.

Diyala Polis Teşkilatı Komutanı General Cemil eş-Şemri, basına yaptığı açıklamada, ordunun operasyonları kapsamında Mansuriye kasabasının doğusundaki 4 köyün IŞİD militanlarından "temizlendiğini", çatışmalarda 19 militanın öldüğünü söyledi.
Çatışmalarda ayrıca 16 aracın imha edildiğini belirten Şemri, kasabanın doğusundaki köylerde de operasyon başlatıldığını ifade etti.
Öte yandan, operasyonlar sırasında 2 askerin yaralandığı kaydedildi.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.