Çatışma Sonrası iki Terörist Yakalandı

Çatışma Sonrası iki Terörist Yakalandı

Genelkurmay Başkanlığından, Bingöl'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktığı, bir teröristin yaralı, bir teröristin sağ olarak yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Bingöl merkeze bağlı Ilıcılar beldesinde güvenlik güçleriyle köye sızmaya çalışan teröristler arasında çatışma çıktı.

Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü mevkisindeki çatışmada bir terörist yaralı, bir terörist sağ olarak yakalandı.

Jandarma unsurlarına saldırdılar

Diyarbakır'da ise bölücü terör örgütü üyesi bir grup, Kulp ilçesi Ağaçkorur Köyü bölgesinde operasyon yürüten jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla saldırdı. 

Lice'de ise teröristler ilçe jandarma komutanlığı ve 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına, eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği saldırılarda zayiat yaşanmadı.

Mayın aramasındaki unsurlara saldırı 

Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen ve mayın araması yapan unsurdaki zırhlı aracın, Hakkari-Çukurca karayolunun Ağaçdibi köyü mevkisinden geçişi sırasında iki el yapımı bomba patlatıldı.

Bunun üzerine bir polis özel harekat timi bölgeye takviye olarak gönderildi. Teröristler söz konusu unsurlara, Keçili Deresi mevkisinde silahlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşılık verdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bitlis'te polis lojmanlarına saldırı

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 21.50 sıralarında Beşminare Mahallesi'ndeki TOKİ Polis Lojmanları koruma noktasına, 5 terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunun üzerine teröristler beyaz renkli bir araçla olay yerinden kaçmıştır. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışma sonucu olaya karışan araç tespit edilerek Tatvan ilçemizde bulunmuştur. Yapılan incelemelerde, aracın ön camında 2 kurşun deliği ve aracın içinde yoğun şekilde kan izleri görülmüştür. Konuyla ilgili bilgisine başvurulan şahıslardan alınan bilgilere göre, aracın saldırının yapıldığı günün akşam saatlerinde gasbedildiği, teröristlerden birinin yaralandığı, teröristlerin bir inşaat firmasına ait şantiyeden gasbettikleri ikinci bir araçla kırsal alana kaçtıkları tespit edilmiştir."

Açıklamada, teröristlerin kaçtığı bölgede operasyon başlatıldığı kaydedildi.