"ÇATI ADAY İHSANOĞLU KURAN-I KERİM MEALİ YAKTI"

"ÇATI ADAY İHSANOĞLU KURAN-I KERİM MEALİ YAKTI"

Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu konuk oldu.

Terör örgütü IŞİD'ın Musul'u ele geçirmesinin perde arkasının masaya yatırıldığı programda, Misak-ı Milli sınırları içindeki Musul ve Kerkük Türkiye'nin elinden nasıl çıktı? CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? gibi konular ele alındı…

İşte programda gündeme gelen konulardan kısa başlıklar:

İŞID'ın arkasındaki güç tartışmasız İsrail'dir. IŞİD'in içinde her milletten adam var. Bunları Yahudi Siyonistlerden başka kim bir araya getirebilir ki? IŞİD 1700 kişiyi katlettiğini neden reklam ediyor? Sünniyim, Şiileri öldürüyorum diyerek iki tarafı daha da birbirine girdirmek istiyor. Bu bir Yahudi (Siyonist) planıdır. Irak ve Suriye bölünecek. Suudi Arabistan bölünecek plan bu. Yahudi planı budur. İsrail'in geleceği bölgedeki ülkelerin bölünmesine bağlıdır. Osmanlı'yı parçalayıp bir aslanın kürkünden kırk tilkiye kürk yaptı bunlar.

Musul'daki petrolün varlığı M.Ö'ye dayanıyor. Musul'da petrol mıntıkaları 2. Abdülhamid'indi. Abdülhamid önlem olarak Musul'un tapusunu üzerine aldırmıştı. Musul kaybedildiğinde şahsi mülktü, Sultan Abdülhamit'in şahsına aitti. Ancak tahttan indirdikten sonra ittihatçılar Abdülhamid'in mal varlığını devletleştirdikleri için hak talep edilemedi.

Eğer IŞİD petrol mıntıkalarına saldırırsa Amerika ve Irak'taki Kürtler müsaade etmez, iş daha çok büyür.

İran'da Humeyni hareketini Siyonizm başarıya ulaştırdı. Bugün Ortadoğu'da ne oluyorsa bilin ki İsrail'in menfaati o doğrultudadır.

Kürtler harpsiz Osmanlı'ya katılmış tek millettir. BDP'yi anlayamıyorum. Kürtlerin haklarını savunan Tayyip beydir. Bence HDP'deki Kürtlerden Tayyip Bey daha Kürttür.

Barzani Türkiye'deki parti başkanlarına göre meseleleri daha iyi okuyor. Ancak Yahudilerin planı Barzani'ye bir Kürdistan kurdurup Mersin üzerinden denize açılmaktır. Kürtler bugün ağırlıklı olarak Mersin'e yerleştirmişlerdir. Mersin'in %60'dan fazlası Kürttür.

"ÇATI ADAY İHSANOĞLU KURAN-I KERİM-İ YAKTI"

Mehmet Akif'in Türkçe Kuran-ı Kerim mealini yakan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendisidir. Arkadaşlarının tanıklığında babasının vasiyetiyle bunu yapmıştır.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'de ilk tanıdığı kişi benim. Onu çok iyi tanırım. Bin tane oyum olsa birini bile ona vermem. İhsanoğlu, kiliseye de mum verir camiye de mum verir. Kendisini bir yöne götüren gücün istediği şekilde davranabilecek özelliktedir.

İşte Deşifre programında gündeme gelen konulardan çarpıcı kesitler…