Selâhaddin Çakırgil

Selâhaddin Çakırgil

Çarşamba Sohbetleri, – Okuyucularla Hasbihal / 28-

(Putkıranların pîri olan Hz. İbrahim’den beri var olan Hacc ve Kurban’ın taşıdığı yüksek mânâların idraki ve bu bayramın İslam Milleti’ne ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle okuyucularıma da tebriklerimi sunuyorum, efendim..)

*

-Y. Âlimoğlu: September 22; Merhaba.. Şu anda Almanya’dayim, Turkiye’ye gelme fırsatım olursa mutlaka görüşmek ve, ciddi sorulara sizin cevabınızı almak isterim.

’Tayyip Erdoğan işte budur!’ yazını okudum. Bence Tayyip Bey ve yakın çevresi dini degerleri kullanıyor. Suistimal ediyor kendi kişisel ve yakın çevresindekilerin çıkarları için.

Islamci düşüncenin ahlaken temelinde iflas ettiğini, çöktüğünü düşünüyorum.

Bunlari söylerken başka birileri daha iyi olduğunu iddia etmiyor, o türden bir karşılaştırmaya gerek duymuyorum.

Neden HDP ve kürtlerin özgürlük ve haklarını arama mücadelesine sert ve olumsuz bakiyorsunuz? Anlamak istiyorum. Kanadalı Y.

*SEÇ: SA. Y. Bey, Tayyib Bey ve çevresinin dinî değerleri kullandığı iddianıza katılmıyorum. Çünkü, din’in doğruları varsa; o doğrulardan bahseden herkesi dini kullanıyor diye karalarsak, dinin gerçeğinin ortaya nasıl konulacağını nereden bileceğiz?

İslamî düşüncenin ahlâken, temelden iflas ettiği düşüncenize de kesinlikle katılmıyorum. Bunlar soyut iddialar.. Bir takım olumsuzluklara bakarak, bir bütünü iflasta görmenizi doğrusu anlayamıyorum. Bu konuda daha önce de yazmıştınız ve sanıyorum, bir anlık kızgınlıkla yazılmış şeyler olsa diye kenarından geçmiştim.

HDP’nin siyasetindeki ikiyüzlülüğü, İstanbul’da başka, Diyarbekir’de başka konuşmasını yadırgıyorum ve ayrıca, 80 kişilik bir Meclis grubu oldukları halde, PKK’nın dağ kadrosununun emirlerinden dışarı çıkamadıklarını görüyorum..

Ama, HDP’ye karşı oluşum ile kürdlere de karşı olduğum  neticesine varmanız çok haksız bir tesbit olsa gerek.. Çünkü, ben insanlara kürd, türk veya şu ya da bu etnik kökenden olup olmadıklarına göre bakmıyorum, bir müslüman insan olarak, insanların doğuştan gelen tabiî , fıtrî hukukuna saygı gösterilmesini istiyorum.

Bir toplumun bir devlete karşı çıkması ise.. Bu bir siyasî mücadeledir ve kürd halkının duyguları ve geçmişte yaşadıkları zulümler baskılar basamak yapılarak sırtlarına biniliyor.. Tayyib Erdoğan, kürd halkına siyaset gereği değil, inançlarının gereği olarak, sahib oldukları hakların her birisinin tanınmasının mücadelesini vererek geliyor, ve elbette pusuda bekleyen başka güç odaklarının entrika ve saldırılarına karşı da temkinli ilerliyor..

*

-Tâhir Elmacı: Müslüman coğrafyalarından yüzbinlerce-milyonlarca insan perişan vaziyette başka dinlerden toplumların kapılarına yüz sürerken, ümmetin başta petrol olmak üzere, bütün zenginlikleri üzerine çöreklenmiş nice melikler, sultanlar, krallar, şeflere, liderler, rehberler emperyalistlerin  ceblerine milyarlarca dolar boşaltıp silah almaktan başka ne yapıyorlar?  Ellerindeki o servetleri bu perişan insanlar  için harcasalar, müslümanlar bugünkü bu utanç verici ızdırabı yaşarlar mı? Hele de Suûdî rejimi ve İran.. Bu periyan milyonlardan kaç kişiyi barındırıyorlar bugün?  Ama, lafa gelince, İslamîlik iddiasında birbirleriyle yarışıyorlar.. Hadi canım sen de..

Mehmed Aslan- Fransa: 21 Eylûl, Bizlerin hallerinden ve Osman Yumakoğluağabeyden haber veren yazınızı okudum.. Sağol..

-Engin Uyanık: 20 Eylül, Humeyni; gerekirse ‘İran İslam için kurban olmalıdır’derken, ölümünden sonra devrim devlet oldu ve millî ve mezhebî politikalar izledi. Hala da izlemekte. 
Aynı aymazlığı Türkiyeli müslümanlar Kürt meselesinde de gösterdi ne yazık ki..

*

-pirifani: 20 Eylül, Amerikanin zamaninda libyada oldugu gibi suriyeye mudahale etmemesi bugunku ve ilerki gunlerde senelerde gorecegimiz olaylari tetikledi. abd suriyeye mudahaleden vaz gecince rusya ukranyaya mudahale etti.

tas atan Filistinli  icin yaygarayi kopartan batili devletler ve onlarin medyasi ve dunyadaki uzantilarinin gıkı cikmiyor. somalili korsanlar cikmisti sonra akdenizde tekneler simdide sınırı gecen multeciler. bunlarin icinde muslumani var, musluman olmayani var.. irakin savastan sonra hristiyanlasmasini planlamislardi ama tutmadı, irakta neredeyse hristiyanlik bitecek. multecilerin icinden Allah ne Musa’lar cikaracak gorecegiz.

-İbrahim: 18 Eylül 2015, Seçimlerde, Doğu’da, asil onemli olan ise, sandik guvenligidir. Disarida guvenligi saglamanin yaninda ondan daha onemlisi sandik basidir! Sandigin basini buyuk oranda HDP zihniyetli gorevliler tutacaktir. Hatta buyuk ihtimalle AK Parti musahitleri de ya HDP’li olacak veya sesini cikaramayacak. AK Parti bolgeyi oyle kisilere teslim etmistir ki bu adamlar yilladir kendilerine ve cogu HDP  zihniyetli yakinlarina peskes cekmişlerdir. Bunları sadece ulke icin degil, ayni zamanda ummet icin de umut olarak gordugumuz AK Parti’nin geleceği hatırına yazıyorum..

*

-mnuh: 18 Eylül, Adana gezinizle ilgili olarak, “Sabancı Camii diye bilinen eser..Adana’ya renk katmış, bu şehrin bütün özelliklerinin üzerine çıkmış ve bir mühür vurmuş gibi âdeta.. Bu güzel eseri bırakan Sâkıb Ağa için de bir rahmet vesilesi olur inşaallah diye düşündüm..” demektesiniz. Siz bildigim kadariyla, son yıllarınızı Avrupada gecirmistiniz, dolayisiyla bu kadar degisimin olmasi normaldir. Avrupa müslümanligi böyle birsey iste, biraz yumusatilmis, entegre edilmis, haliyle dogudakinden biraz farkli..

-Bilal Sürgeç: 1-Abi, Sizi 1975 yılından beri takip ediyorum. Sizin gibi okuyan yazan bir insan şu kadar sığ düşünen slogancı bir kitle içerisinde nasıl kaldı hayret doğrusu! bunu okurların yazılarından da anlıyorum. 
Misal, Sabancı Camii, rahmetli Sakıp Ağa, hatası olabilir günahı olabilir. Ancak kesinlikle bir Anadolu insanı ve müslümandı. Adana’da yaptırdığı O Cami, her türlü dini çalışmanın düşman ilan edildiği 28 Şubat döneminde tamamlandı. Sabancı, Türkiye’de İslam’ın sırtından geçinen çok insandan çalışanlarına karşı, daha adil, haklarını ve de SSK primini eksiksiz ödeyen bir insandı.

2-Meral Akşener’in ’Tayyib Bey, ben hiç bir şey istemiyorum, sadece AK Parti’nin genel siyasetinin belirlenmesindeki üç kişiden birisi olmak istiyorum..’ dedim..’ dediğinin bir çok örnekleri vardır, siyasî hayatımızda.. Nitekim, Demokrat Parti iktidara geldiğinde, Prof. Fuat Köprülü, “Ben ilim adamıyım. Makamda gözüm yok, fakat en münasibi Başbakanlığa bir müddet için benim geçmem ve Adnan Menderes’i yetiştirmemdi. Madem ki böyle olmadı, bana Dışişleri Bakanlığı ile beraber hiç olmazsa Parti başkanlığı da verilmeliydi.” demişti.. (A.Emin Yalman-  Gördüklerim-Geçirdiklerim, s. 220)

*

-Ede- mgt-Hollanda- S.A. ağabey! Yıllar önce İGMG Merkezinde sizinle tanışmış ve  bilgisayarın başında yazı yazarken hasbihal etmiştik. Yazılarınızı okuyorum. Allah kaleminize kuvvet versin.

-pirifani: 17 Eylül, anlasilan kendileri mumyalanmak istemekteler. yazinizi okuyunca Kevserî’nin Şeltut aleyhindeki kitapcigi geldi..hakaretler ciksa geriye ne kalir demistim okurken.

-bekir ziya: 16 Eylül, (‘Bünyedeki rahatsızlıkları fark etmek, sıhhat işaretidir..başlıklı yazı üzerine..) Bülent Arınç, bu camiayla bağlarını çoktan koparmış da söyleyemiyor. Özellikle Mavi Marmara günlerinde F.G’nin İsrail’i savunan açıklamaları kendisine sorulduğunda; ‘Hoca Efendi doğru söylemiştir’ diyen bir Arınç, zaten o günlerde kopup gitmişti de kimsenin haberi yoktu.

*

-Mahşuk ÖZDEMİR: 17 Eylül, (‘Hırsız vaaar..’ taktiğiyle sonuç almak kurnazlığı’başlıklı yazı üzerine..) Bizler meydana inmediğimiz sürece süreç bu şekilde devam edecektir. Karışık kafaları meydanlarda gündemleştirerek temize çıkarmamız gerek. İnsanlar okumuyor , Oysa bizim kalemleri oynatmamız okuyan kesime dair çabadır…
Yoksa onlar hırsız var dedikçe ve onlar Katlediliyoruz dedikçe bunun kara propagandasını yapacak güçler hep var olacak … 
Cahilî kuşatmayı kırmamız gerek diye düşünüyorum…

bekir ziya: 16 Eylül, Bu kalabaliklarin nasil olur da bu denli korlestigini anlatmakta ve teshisi koymakta haliyle zorlaniyorsunuz. Size kisaca yardimci olmaya calisip noktayi koyalim! Beni İsrail’in kalblerine oturan zulumler nedeniyle nasil ki Rabb’imiz tarafindan buzagi sevgisi icirildiyse, aklini kullanmayan ve orgutun igrenc eylemlerine sahip cikan bu kalabaliklarin kalbine de maalesef PKK sevgisi icirilmistir. Bunlarin ilaci da mülayim karakterli Harun’lar degil; sert mizacli, elinde gucun simgesi asa olan Mûsa’lardir.

*

-Ebu Abdullah: 16 Eylül, 1.Beser olmasiyla,hickimse hata yapmaktan beri degildir.onemli olan,hatalari farkederken,yaptigi hatalarini sorgulamak ve terketmek.ilk hukumetin baris sureci konusunda baris surecini samimi oldugunda,bir suphe yok, ama, baris surecinin sadece islami acidan hic degeri olmayan PKK/ HDP vs küzerinden yapilmasinda bir sorun var.
Kurd halkinin baris surecini özelde musluman kanaat onderleri, erdemli kabile reisleri ve isadamlari vs ozerinde yapilmis olsaydi,daha olumlu,sonuclara vailabilirdi.hukumet bunu goremedi. Bugün kurd halkinin sirtini dayayacağı ve onu koruyacak ne bir devlet,nede,halk var.PKKHDP,zalimleri,halkin ozerinde korku imparatorlugu kurmus.

PKK,1984,simdiye kadar,ilkelerinden geri atmadi ve atmaya niyeti yok.cok sinsi,cok kindar,savas acisinda,hicbir ahlaki yunu yok,heran,herseyiyapma ozelligi var.herdalda,hersahada,gayri mesru yollarin,herturlusunu,amacina ulasmak icin,yapmaya musait,gavur bir yapidir.gerisini size birakiyorum.Rabbim,islam ummeti icin,musluman kurd halki icin,hayirli bir kapi acmayi nasip eylesin amin.

-Musab:16 EylûlABD’nin ve İsrail’in piyonu Tanlar,Bilginler, Bağımsız Müslüman Türkiye’ye karşı açtıkları savaşta; sırtlarını kimlere dayamışlar…
-Bir kere daha, ayan beyan görüyorsunuz!
Cizre’deki teröristler için, PKK’lı yandaşları da…
Daha, yeni…
-NATO’dan ve ABD Başkanı’ndan yardım istediler!

*

-gültekin harmancı: 09 Eylül, dünyayı ne yazık ki müslümanlar değiştiriyor, nasıl değiştirdiğini de herkes görüyor.. Rabbimizin de, insanlığın da huzuruna çıkacak yüzümüz yok.. Birileri, birilerini  öldürerek ispatlıyor cennetin kendileri için garanti olduğunu..  Ne kadar öldürdün, o kadar Cennet! İslam böyle bir din değilken, böyle tanıtmak?!

-Mustafa Fındıkçı: Kanal7’de şehidlik üzerine yapılan değerlendirmelerden utandım.. Bu gibi konuları ciddî ciddî anlatanlar mı ögretecek bize dinimizi..  Birilerinin merakını tahrik etmek için acaib başlıklarla topluma yansıtmak müslüman hassasiyetine yakışır mı? Ağzı laf yapıyor diye ekranlardan indirilmeyen bu gibi acaib kişiler kendi ölü ruhları hakkında da öyle ince ince açıklamalarda bulunsalar, bari..

*

dirilişpostası

Bu yazı toplam 1087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar