Çarkçı Ekmel!

Çarkçı Ekmel!

Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklâl Marşı'nı bilmediğiyle ilgili eleştirileri "insanlık hali, sürçülisan" diyerek geçiştirmeye çalıştı. Daha önce "Siz daha İstiklal Marşı'nı öğrenmeden ben onu anamın sütü ile beraber emdim" diyerek ısrar etmişti..

İhsanoğlu şöyle konuştu: Böyle seçim kampanyası olur mu? Türkiye'yi bununla meşgul ediyorlar, kendi gündemlerini saklıyorlar. Bunların gündemi nedir? Rejimi değiştirmek, diktatörlük kurmak istiyorlar. Şimdi biz bunları açığa çıkardığımız için, onlar eski vesayeti yıktılar kendi vesayetlerini kurdular. Onu da kamufle etmek istiyorlar. 'Şüheda fışkıracak', yok 'Akif şiiri'. Prompterdan yanlış okuyanlar bile var. Kendileri tenkit ediyorlar bizi . Yani biz sürçü lisan üzerinde duracak olursak hiçbir şey konuşamayız. Biz bunların üzerinde durmuyoruz, bunlar insanlık hali. Bunlarla milleti oyalamayın. Millet ciddi meseleleri, rejimin nereye gideceğini konuşmak istiyor. Siz rejimi mi değiştirmek istiyorsunuz? Siz kendi siyasi görüşünüzün vesayetini mi kurmak istiyorsunuz? Millet bunu dinlemek, tartışmak istiyor. Bunu kamufle etmek için Yahya Kemal'den, Fuzuli'den, Baki'den sabaha kadar prompterdan şiir okuma yarışması yapmıyoruz.

ÖNCE ISRAR ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Marşı'nın sözlerini hatırlamamasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'dan gelen eleştirilere ilk başta şöyle yanıt vermişti: Türkiye tarihinde en yoğun şehit düşülen yer Çanakkale. Akif'in 'Şüheda fışkaracak' lafı daha çok Çanakkale için söylenmiş. Ben öyle yorumluyorum. Siz daha İstiklal Marşı'nı öğrenmeden ben onu anamın sütü ile beraber emdim"