"Canım Çiğerim Kürt Kardeşim!"

"Canım Çiğerim Kürt Kardeşim!"

Doğru Haber Yazarı Mehmet Göktaş'ın yazısını iktibas ediyoruuz

Benim canım ciğerim Kürt kardeşim! Sizi ne kadar sevdiğimizi ve özlediğimizi bir bilseniz.

Şu günlerde hep sizi düşünüyoruz, hiç aklımızdan çıkmıyorsunuz. Mübarek ramazanda, hatta bayramda bile gündemimizden hiç çıkmadınız. Bu senenin haziran ayında bir keramet var galiba.

Kendi aramızdaki konuşmalarımızda söz dönüp dolaşıp canımız ciğerimiz sevgili Kürt kardeşlerimize geldi hep. İnanın biz de bilmiyorduk sizi bu kadar sevdiğimizi.

Siz bakmayın bizim şu anda İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de yaşadığımıza, bizim kalbimiz hep Diyarbakır surlarında, Hevsel bahçelerinde, Şanlıurfa'nın balıklı gölünde, Mardin'in o güzelim tarihi evlerinde atıyor.

Ne zaman Boğaz'da bir kafede otursak kendimizi hep Dicle kıyısında hissederiz, sizi hatırlarız.

Toprağınızın taşınızın bile ayrı bir muhabbeti var içimizde. Malabadi köprüsünün yanında İstanbul'daki çelik ve beton yığını köprülerin hiç sözü mü olur?

Zaten ben şahsen ne zaman bu ķöprülerden geçsem aklıma hep Malabadi köprüsü gelir.

Siz kışın o karlı dağlarda gezerken ayaklarınızın çıkardığı o kart kurt sesler kulağımızdan hiç gitmiyor; İşte benim canım Kürt kardeşim diye hatırlıyorum, ayak sesleriniz tam olarak sizi çağrıştırıyor, sadece ü harfinin noktaları eksik, o kadar.

Benim canım ciğerim Kürt kardeşim! Düşünüyorum da sensiz hiç olmuyor. Sadece ben değil burada anketçi ağabeyler var, onlar da siz olmadan hiç bir şey olmayacağını söylüyorlar. Ellerinde kalem kâğıt, topluyorlar, çarpıyorlar, çıkarıyorlar, sonunda mutlaka ve mutlaka sizin de olmanız gerektiğini söylüyorlar.

Sanki yüreğimizin yarısını koparmışlar sizin oralarda kalmış gibi.

Bu arada kendi kendimize hayıflanıp duruyoruz ki biz bu Kürt kardeşlerimizin kadr ü kıymetini niye bilemedik diye.

Benim sevgili Kürt kardeşim, hele şu haziran ayı bir çıksın hemen ziyaretinize varacağım. O zamana kadar ne sıkıntınız varsa hepsini bir bir not alın, eksiklerinizi kaydedin, Allah'ın izniyle hepsini halledeceğiz.

Bazılarının anlattığına göre geçmişte bir takım şeyler olmuş, unutun gitsin canım onları, önemli değil, önemli olan bugün, önemli olan şu anda bizim size olan sevgimizdir.

Bu arada duyduğumuza göre zırt pırt birileri çıkıyormuş ortaya, sizi çok sevdiklerini söylüyormuş. Sakın inanmayın onlara.

Hazirandan sonra bir birimizden ayrılmamak üzere haydi Allah'a emanet ol benim gözümün nuru Kürt kardeşim,

Ronîya çava, emanetî Xuda bin.