Can Dündar neden apar topar Londra'ya gitti?

Can Dündar neden apar topar Londra'ya gitti?

MİT TIR'ları görüntüleriyle ortalığı karıştıran Can Dündar, olay haberin ardından Londra'ya neden gitti?

CAN DÜNDAR 17 ARALIK'TAN İKİ HAFTA ÖNCE NE YAZMIŞTI?

1.5 yıl önceki MİT TIR'ları görüntülerinin seçime sayılı günler kala Cumhuriyet gazetesinde yer alması gündemdeki yerini koruyor. Yankı uyandıran haber sonrası Can Dündar, iktidara yakın kalemlerin hedef tahtasında.

DÜNDAR ERDOĞAN'A NE CEVAP VERDİ?

Akşam'ın tepesindeki isim Kelkitlioğlu, "Can Dündar Londra’da ne yaptı?" başlıklı yazısında Dündar'ı eski fotoğrafları yayınlamasının altında yatan nedenleri yazdı.

Olayın gazetecilikle alakasının olmadığını savunan yazar, haberin ardından "Erdoğan MİT aracılığıyla terör örgütlerine silah yardımı yapıyor" şeklinde yayınlar yapmaya başladığına dikkat çekiyor.

Yazar, daha sonra "Peki, gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ne yapmak istiyor?" sorusunu sorduktan sonra yazısını böyle tamamlıyor:

CAN DÜNDAR NEDEN APAR TOPAR LONDRA'YA GİTTİ?

"17-25 Aralık sivil darbe girişimini önceden duyuran, ‘paralel örgüt’ün unsurlarıyla görüntü vermekten çekinmeyen, onların açıklamalarına gazetelerinde yer veren, Kandil’i yol geçen hanına çeviren Can Dündar’ın hedefi ne?
Son MİT TIR’ları haberinin ardından Can Dündar, neden apar topar Londra’ya gitti? Londra’da cemaatin önde gelen isimleriyle görüştü mü? Herhangi bir dosya alışverişinde bulundu mu? Son dönemde İngiliz gazetelerinin Cumhurbaşkanı'nı hedef alan haber ve analizlerinde Dündar’ın herhangi bir etkisi var mı? Türkiye’de sözde baskıya uğramış, susturulmak istenen bir gazeteci edasıyla İngiliz basınına ropörtaj verdi mi?
Bunların cevabını 7 Haziran seçimlerine kadar Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetlerinde buluruz diye düşünüyorum."