Cami'yi Ateşe Verdiler

Cami'yi Ateşe Verdiler

Boko Haram, Kamerun'un kuzeyinde bir kasabaya saldırdı. Kasabadaki camiyi ateşe veren örgüt en az 100 kişiyi vahşice öldürdü.

Örgüte karşı Çad ordusu da geniş çaplı bir harekat başlattı ve dün örgütün 200 militanını öldürdü.
Nijerya'da etkisini gösteren radikal örgüt Boko Haram, Kamerun'un kuzeyinde bulunan bir kasabaya saldırdı. Boko Haram militanlarının en az 100 kişiyi öldürdüğü söyleniyor. Örgütle mücadele ise devam ediyor. Çad ordusu düzenlediği operasyonda 200'den fazla militanı öldürdüğünü duyurdu.

Nijerya'da faaliyet gösteren terör örgütü Boko Haram'ın son hedefinde Kamerun vardı. Militanlar, ülkenin kuzeyinde bulunan Fotokol kasabasını bastı. Kasabadaki her eve teker teker girdiği söylenen Boko Haram militanları, aralarında 3 caminin de bulunduğu pek çok yeri ateşe verdi. Görgü tanıklarına göre, örgüt en az 100 kişiyi, evlerinde ve camide boğazlarını keserek öldürdü.

Kamerun İletişim Bakanlığı, saldırıyla ilgili detay vermeyi reddetti. Kamerun ordusunun, Boko Haram militanlarını kasabanın dışına püskürttüğü, 50 militanın ve 6 Kamerun askerinin öldüğü belirtildi.
200 BOKO HARAM MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Boko Haram ile Nijerya'daki mücadele ise devam ediyor. Çad ordusu, Boko Haram'a yönelik operasyon düzenlediğini duyurdu. Devlet televizyonundaki açıklamalara göre, Çad ordusunun operasyonu Nijerya'nın kuzeyinde bulunan Gambaru ve Nigala'da gerçekleştirildi. Operasyonda örgüte ait kamplar tamamen yok edildi. Çıkan çatışmalarda 200'den fazla militan öldürüldü, 9 Çad askeri de hayatını kaybetti. Operasyonlar hala devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.