Cami'ye Bankamatik: Saygısızlık-VİDEO

Cami'ye Bankamatik: Saygısızlık-VİDEO

Cami duvarına konulan bankamatik TBMM'de de gündemdeydi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, durumun tasvip edilemeyeceğini, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelge yayınlayacağını dile getirdi. Bozdağ, "Kendini bilmezliktir, biz gerekeni yapac

Sokullu Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasında yapılan sözleşme sonucu, cami duvarının bir kısmı yıkılarak avluya bankamatik konuldu. Konu bugün TBMM'de bütçe konuşmalarında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a soruldu.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelge yayınlayacağı ve ibadethanelerden bu durumun uzak tutulacağını söyledi.Bozdağ şunları söyledi;Ankara Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nin avlusuna kurulan bankamatikle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüğün herhangi bir izni yoktur. Cami derneği, müftülüğe ve Diyanete rağmen böyle bir adım atmıştır. Şu anda biz böyle adımların olmaması için bir genelge yayınlayacağız. Bu, tamamıyla cami derneğinin yaptığı bir saygısızlıktır. Kendini bilmezliktir, biz gerekeni yapacağız.