Camilere özel koruma geliyor

Camilere özel koruma geliyor

İsveç’te son iki hafta içinde üç camiye yapılan sabotaj saldırısı sonrası ülke genelinde tüm polis merkezlerine gönderilen genelge ile camiler başta olmak üzere bütün dini mabetlere koruma verilecek.

Polis Ulusal Operasyon Şubesi’nin (NOA) başına yeni yılla birlikte getirilen müdür Mats Löfvin, camilere yapılan saldırıları ve çıkarılan yangınları çok ciddi olaylar olarak gördüklerini söyledi.


Löfvin ayrıca, Gizli İstihbarat Servisi(PST) ile koordineli olarak yapılacak plan çerçevesinde çalışmaların yürütüleceğini ve cinayet amacı taşıyan bu saldırıların faallerinin muhakkak yakalanacağını sözlerine ekledi.
Öte yandan, başkent Stockholm’un kuzeyinde bulunan Uppsala kentinde bir camiye de yılbaşı gecesi Sabah karşı 05.00 sularında  molotof kokteyli atılarak yakılmak istendiği ve kadınların giriş kapısındaki bir duvara ırkçı söylemlerin yazıldığı yeni bir saldırının gerçekleştirildiği belirtildi.
Noel günü olan 24 Aralık’ta, Eskilstuna kentinde Bosnalı Müslümanların gittiği bir camiye içeride 70 kişi olduğu sırada camdan atılan içinde yanıcı maddeli bir şişe sonucu çıkan yangında 5 kişi yaralanmıştı.
Bu olayın ardından 29 Aralık’ta, Skane bölgesinde bulunan Eslöv kentinde yapılan yeni saldırıyla yine bir cami yakılmak istenmiş itfaiyenin anında müdahelesiyle büyük bir facia önlenmişti.