Cami duvarındaki bankamatik kaldırıldı

Cami duvarındaki bankamatik kaldırıldı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nin avlusuna konulan ATM cihazı kaldırıldı

Ankara'da Çankaya ilçesinde Sokullu Mehmet Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasındaki sözleşme kapsamında cami avlusuna yerleştirilen ATM cihazı banka yetkililerince götürüldü. 
 
Dernek yetkilisi Ethem Akkaya, cami çevresinde ATM olmadığı için cematten avluya ATM konulması yönünde talep geldiğini söyledi. Dernek olarak 16 Kasım'da 3 kamu bankası ile görüştüklerini ve avluya ATM cihazı konulmasını istediklerini söyledi.
 
Derneğin bu girişiminden cami imam-hatibinin de Çankaya Müftülüğünün de haberi olmadığını dile getiren Akkaya, "Camimizde bayan tuvaleti yok, gasilhanesi yok. Cami cemaatinden yıllık topladığım para 6 bin lira. Bu parayla bu hizmeti yapmam mümkün değil. Banka, aylık 800 lira kira veriyor. Üç bankamatik aylık 2,5 milyar ve senede 30 bin lira gelir getiriyor. Diğer 2 bankayla da anlaşmıştık ama bugün hepsi gitti. Akşam banka yetkilileriyle görüştük ve bugün de kaldırıldı" diye konuştu. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan fetva istemeleri gerektiğini ancak bunu yapmadıklarını belirten Akkaya, "Aklımıza gelmedi. Tamamen iyi niyetimizin kurbanıyız. Burada yapılan cemaatimize, halkımıza iyi hizmet sunmaya yönelik hareketlerdir" ifadesini kullandı.