Cameron'un istifa Tarihi Belli Oldu

Cameron'un istifa Tarihi Belli Oldu

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın çarşamba günü istifa edeceği açıklandı.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti'deki liderlik yarışında İçişleri Bakanı Theresa May'in tek aday olarak kalmasının ardından Başbakan David Cameron, görevi Çarşamba günü bırakacağını ve koltuğu May'e devredeceğini açıkladı.

Londra'daki Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nin önünde gazetecilerin karşısına geçen Cameron, Salı günü son Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıktan sonra parlamentoda 30 dakikalığına soruları yanıtlayacağını ifade etti. "Sonrasında da (Buckingham Sarayı'na) gidip, istifamı vermeyi planlıyorum" diyen Cameron, "Böylece Çarşamba akşamına kadar arkamdaki binada (Başbakanlık Ofisi) yeni bir başbakanımız olacak" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de 23 Haziran'da Avrupa Birliği'ne üyelik hakkında yapılan referandumda yüzde 52 ile "Birlikten ayrılalım" kararı çıkmış, AB üyeliğinin devamını savunan Başbakan Cameron da istifa edeceğini duyurmuştu. Cameron'ın duyurusunun ardından Muhafazakâr Parti'de liderlik yarışı başlamış ve milletvekillerinin katıldığı iki oylama sonrası İçişleri Bakanı Theresa May ile Andrea Leadsom yarışta başbaşa kalmıştı. Ancak Leadsom, Pazartesi günü yaptığı açıklama ile "Güçlü bir liderliğin arkasında birleşmemiz lazım" diyerek adaylıktan çekildiğini açıklamış ve May, tek aday olarak kalmıştı.