Cameron, Netanyahu'yu Tebrik Etti

Cameron, Netanyahu'yu Tebrik Etti

İngiltere Başbakanı David Cameron, 'İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların iki devletli çözüm esasına dayanarak sona erdirilmesi gerektiğini' belirtti

İsrail gazetesi Yediot Aharonot'un internet sitesinde yayınlanan habere göre, Cameron, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu telefonla arayarak, seçim başarısından dolayı tebrik etti.
Ülkesinin yeni İsrail hükümetiyle işbirliği içerisinde olmaya hazır olduğunu ifade eden Cameron, iki devletli çözümün, kalıcı barışı ve İsrail'in uzun vadeli güvenliğini sağlayacak "en iyi yol" olduğunu kaydetti.
Netanyahu'nun Likud Partisi, erken seçimlerde en fazla oyu almıştı. Açıklanan son verilere göre, Likud 30, İşçi Partisi lideri İzak Herzog ve Hatnuah partisi lideri Tzipi Livni'nin eş başkanlığındaki merkez solu oluşturan "Siyonist Birlik" 24, Birleşik Arap Listesi ise 14 koltuk elde etmişti.
İsrail'de hükümet kurmak için 120 sandalyeli İsrail meclisi Knesset'te 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre, hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu yakalayamadığı için yeni hükümetin de bir koalisyondan oluşması bekleniyor.
Likud'un seçimlerden birinci çıkması ve sağcı partilerin mecliste çoğunluğu elde etmesinin ardından, ülkeyi, Netanyahu liderliğinde "Sağcı Siyonist" hükümetin beklediği öngörülüyor.

Kaynak: AA