Çakır: Sen Cemaat Lideriysen Ne İşin Var Pensilvanya'da ?

Çakır: Sen Cemaat Lideriysen Ne İşin Var Pensilvanya'da ?

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına konuk olan Star Gazetesi yazarı Elif Çakır 17 Aralık komplosu ve Fethullah Gülen hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Latif Erdoğan bugüne kadar hiç konuşmamış ve iki yıl öncesinde cemaatten ayrılmış bir isim, bu yüzden Latif Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar çok önemlidir. Anlattıklarının cemaat tabanında önemli karşılık bulacağını düşünüyorum. Böylesi bir süreçte Kemalettin Özdemir'in de çıkıp konuşması gerekiyor. Latif Erdoğan cemaat dış güçlerin gönüllü taşeronu oldu diyor. Fakat bir şerh koymak istiyorum ve sormak istiyorum: Fethullah Gülen sonradan mı dış güçlerin taşeronu oldu? 17 Aralık sürecinde cemaatin tavrında itikadi sorunlar var, fakat kritik bir darbe girişimi sürecinden geçtiğimiz içi pek konuşulmuyor. Ortam yatıştıktan sonra aslında Gülen'e yakın üst halkanın itikadi sorunlardan dolayı ayrıldıkları anlaşılacaktır. Cemaatin içindeki önemli isimler başından itibaren bir proje adamı olduğu konusunda hemfikirler ve bu süreçten sonra ciddi anlamda tartışmaya açılacak."

"Paralel yapı hiçbir ahlaki kural tanımadan şantaj ve iftira kullanıyor. Hiçbir dini ilkeye riayet etmeden insanların mahremine saldırılar yapıldı. Bu yüzden ki Latif Erdoğan ve Kemalettin Özdemir gibi isimlerin konuşması cemaatin kodlarını çözmemiz açısından çok önemli."

"BAŞBAKAN, GÜLEN'İN ADAY LİSTESİNİ REDDEDİNCE CEMAAT SAVAŞ AÇTI"
"2011 genel seçimlerinde Başbakan Erdoğan'a 100 kişilik bir milletvekili listesi dayatıldı. Cemaat daha önce de Turgut Özal'a liste göndermişti. Başbakan Erdoğan kabul etseydi ondan sonra ortaya çıkacaklardı. Eğer o listeyi kabul etseydi bugün hangi durumda olurduk? Milletvekili dayatması liste kabul edilmeyince, bu isimler geri yerlerine döndü ve açıktan açığa savaş kararı alındı."

"Cemaat, MİT'i Uludere olayıyla zor durumda bıraktı ve ardından 7 Şubat MİT krizi geldi. Sonrasında ise 14 Kasım'da Zaman gazetesinin dershane manşeti savaşı tamamen başlattı. Zaten oldukça kullanışlı meşru bir gerekçeye ihtiyaçları vardı, 14 Kasım manşeti 17 Aralık'ın işaretiydi."

"GÜLEN İSRAİL'E MÜSLÜMANLARDAN DAHA YAKIN DAVRANIYOR"
"Fethullah Gülen dindar kardeşlerine göstermediği hoşgörüyü hep gayrimüslimlere gösterdi. İsrail'e gösterdiği alakayı Müslüman kardeşlerine göstermedi. Yıllardır aradığımız o derin devlet meğer Gülen yapısıymış. Yaşanan darbelerde cemaatler mağdur olmasına rağmen Gülen cemaatine hiçbir şey olmadı. Zaten baştan beri Gülen'e sormamız gerekiyordu: Sen bir cemaat lideriysen ne işin var Pensilvanya'da?"