"Cahillerin Hakaretleri Tüm Şiilere  Mal Edilmemeli"

"Cahillerin Hakaretleri Tüm Şiilere Mal Edilmemeli"

Ayetullah Mekarim Şirazi, Şii alimlerin ve müslümanların sahabeye saygı gösterdiğini ama bazı cahil kişilerin bilinçsiz bir şekilde sözleri ve davranışlarının Şii müslümanlara mal edilemeyeceğini bildirdi.

İan’ın Kum kenti taklid merci alimlerinden Ayetullah Mekarim Şirazi, Ezher Şeyhi Ahmet Tayyib’e gönderdiği mektupta şii alim ve taklid mercilerinin tamamının sahabeye hakaret etmekten sakındığını ve bu konuya büyük önem verdiğinin altını çizdi.


Ayetullah Şirazi, Tayyib'in El’Ezher’deki konferansa davetine binaen yazdığı mektupta, "Ahmet Tayyib’in bu çabası, müslümanların ve alimlerin vahdeti açısından takdire şayandır" cümlesini kullandı.

Şirazi, Sünni ve Şii’lerin İslam ümmetinin iki kanadı olduğu ve bunların arasında her hangi bir nifak ve fitnenin müslümanların birliğine ve beraberliğine darbe indirmek isteyen düşmanların işine geleceğini, bundan dolayı Sünni ve Şii müslümanların itidal ve ılımlı düşünce üzerinde hareket etmelerinin müslümanların yararına olacağına dikkat çekti.

Ayetullah Mekarim Şirazi, mektubunda ayrıca şii alimlerin ve müslümanların sahabeye saygı gösterdiğini ama bazı cahil kişilerin bilinçsiz bir şekilde sözleri ve davranışlarının Şii müslümanlara mal edilemeyeceğini bildirdi.