Bylock Programını Yazan  Kişi Mahkemeye  Sevk edildi

Bylock Programını Yazan Kişi Mahkemeye Sevk edildi

Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından 'ByLock' programına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından 'ByLock' programına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcı Baygın, ifadesini aldığı şüpheli İhsan Taşkın'ı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

"BYLOCK GİBİ PROGRAMLARI YAPTIĞI İŞ VE KAPASİTESİ NEDENİYLE ÇOK KOLAY BİR ŞEKİLDE HAZIRLAYABİLECEĞİ İFADE EDİLDİ"

Şüpheli Taşkın'ın daha önce TÜBİTAK kurumunda başuzman araştırmacı olarak çalıştığı, ardından Marmara Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'ne yardımcı doçent kadrosuyla atandığı,�FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.  TÜBİTAK'daki görevinde kriptoloji konusunda özel yeteneklere sahip üst düzey görevde bulunduğu ve bu konuda devlet sırrı niteliğinde çok sayıda projede çalıştığı, FETÖ / PDY silahlı terör örgütünün özel haberleşme aracı olan "bylock" gibi programları yaptığı iş ve kapasitesi nedeniyle çok kolay bir şekilde hazırlayabileceği ifade edildi.


Şüpheli Taşkın'ın iş yerinde FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü'nünün sohbet abiliğini yaptığı, sohbetlerde ve ilişkilerde bu kişilere nasıl davranmaları konusunda telkinlerde bulunduğu, gizliliğe riayet etmesi istediği, gerektiğinde takiye yapmalarını istediği, TÜBİTAK'ta çalışan personelle ilgili bilgi topladığı öğrenildi. Şüpheli Taşkın'ın bir çok örgüt yönetici ve üyesi ile irtibatı bulunduğu da belirtildi.  "SOHBET ABİLİĞİ YAPMIŞ"