Buyurun, Gideon Levy'yi de topa tutun!

20 Ocak 2009 tarihli yazımda İsrail'in Gazze harekâtının başarısızlıkla sonuçlandığını ileri sürmüş, HAMAS'ın bu saldırıdan güçlenerek çıktığını iddia etmiş ve "akan kan İsrail'in emellerine değil Filistin'de istiklal tohumlarının yeşermesine hizmet edecektir inşaallah" demiştim.

Vay sen misin bunu diyen!

Birçok okuyucu öfkeyle klavyeye sarılıp elektronik posta adresime zehir zemberek mesajlar gönderdi.

Gazze'nin yerle bir edildiğini, 1300'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, HAMAS'ın bu felaketi engelleyemediğini hatırlatarak, "Nasıl böyle yazarsın? Senin kafan iyi mi?" diye sordular.

Yazımın en çok şu kısmına takmışlardı:

"Ne oldu şimdi? El-Kassam roketlerinin kökü mü kurudu? Direniş ordusu mu dağıldı? HAMAS'ın beli mi kırıldı? Yok öyle bir şey. / Filistinli mücahitler Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarının başından sonuna kadar işgal topraklarına roket atmayı sürdürdüler" Şehit olan mücahit sayısı 50'nin altında" HAMAS'ın ordusu yerinde duruyor, roketleri de tükenmedi... / "Roket sorunu çözülecek, HAMAS'ın askeri varlığı tamamen yok olacak" diye ilan ettiği hedefe ulaşamadığı halde Gazze harekâtını durduran İsrail, askerî bakımdan başarısız olduğunu, El-Kassam Tugayları'na gücünün yetmediğini, HAMAS karşısında yenilgiye uğradığını resmen değilse de fiilen kabul etmiş bulunuyor. / Siyasi bir hezimet de söz konusu. Hesapta HAMAS'ı iyice marjinalleştirecekti İsrail. Ama neticede Türkiye ve birçok Arap ülkesinin HAMAS'la safları sıklaştırmasına hizmet etmiş oldu. / Siyonist İşgal Rejimi'nin bir tek başarısı var: Savunmasız insanları kitleler halinde katletme başarısı""

Ne ironidir ki, bazı kardeşlerimizin tepkisini çeken bu satırların benzerleri bugün İsrail basınında da çıkıyor.

Haaretz gazetesinde mesela"

Bundan 10 gün kadar önce yayınlanan Gideıon Levy imzalı bir yazıya göz atalım:

"Son Gazze savaşı büyük bir başarısızlıktı. (") Gerçeği ters yüz edenler başarılarının "heba edildiğini" iddia ederken, solcular aslında "savaşın asla başlamamış olmasının", sağcılar ise "daha da uzun sürmesinin" gerekli olduğunu söylüyorlar. Ama hepsi de bunun büyük bir hata olduğunda hemfikir. /"/ Elbette savaş hataları tıpkı öncekiler derecesinde ciddiydi, fakat verdiğimiz ölülerden daha çok insan öldürdüğümüz ve gördüğümüz zarardan daha fazlasına yol açtığımız için araştırmaya değer bir şey bulunamadı. Gerçekteyse savaş tamamen boşunaydı, hiçbir ilerleme kat edilemedi, öngörülen hiçbir hedefe ulaşılamadı, hem de hiçbirine. Caydırıcılığın tekrar sağlanması gerçekleşmedi, Gazze'ye silah sevkiyatı son bulmuş değil, Hamas zayıflatılamadı ve Gilad Shalit da özgür kılınamadı. Bütün bu olgularda hemfikiriz. / Dahası büyük bir bedel ödedik. Hamas daha güçlü artık, ağır yaralı Filistin halkı bizden daha da çok nefret edi-yor ve İsrail, dünya kamuoyunda Firavun olarak görülüyor; Ankara'da İsrail basketbol takımının üstüne yürümelerinden, İsveç'teki Malmö'de izleyicilerin tenis takımımızı kovmalarından da anlaşıldığı gibi 'yeni haydut devletlere' (!) sahibiz." (Kaynak: İsra Haber)

İşte böyle"

Buyursunlar, Gideon Levy'yi de elektronik potsa bombardımanına tutup "Sen ne diyorsun kuzum? İsrail'in başarısız olduğunu nasıl söylersin?" diye hesap sorsunlar!


Bu yazı toplam 1026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar