Büyük Şeytandan  BM'ye  Hamas Çağrısı

Büyük Şeytandan BM'ye Hamas Çağrısı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a karşı düşmanlığını uluslararası boyuta taşıyan ABD ...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a karşı düşmanlığını uluslararası boyuta taşıyan ABD, Birleşmiş Milletler’den Hamas hareketini kınamasını ve terör listesini almasını talep etti.

"Yaptırım Uygulansın"

Birleşmiş Milletler’in Filistin meselesiyle ilgili yaptığı oturumda konuşan Amerika’nın BM Büyükelçisi Nikki Haley, Hamas hareketine ağır eleştiriler yönelterek, BM Güvenlik Konseyi’nden Hamas’a yardım eden bütün devlet ve kuruluşlara da yaptırım uygulamasını istedi.

Halep yaptığı açıklamada, “Gazze halkına karşı azgınlığına son vermesi için Hamas hareketine baskıyı artırmaya ihtiyacımız var. Konseyin alacağı kararla onu terör örgütü olarak ilan etmemiz gerekir” dedi.

İşgal rejiminin zulümlerini, Gazze kuşatmasını, Gazze’ye yönelik yaptığı üç savaşta 3500 insanı katletmesini ve binlercesini yaralamasını, on binlerce evi yıkmasını görmezlikten gelen Amerika’nın BM daimi temsilcisi, işgal rejimine güçlü bir şekilde destek verdiklerini hatırlatarak, Hamas hareketinin sivillere yönelik saldırılar planladığını, İsrail’in ise Gazze için hiç sorun yaratmadığını iddia etti.

Amerika, 1997 yılında Hamas hareketini terör listesine alırken, ABD Başkanı Trump Riyad’da Arap liderlerine yaptığı konuşmada Hamas’ı da Işid gibi örgütlerle anarak, bunların bölgeyi tehdit eden terör hareketleri olduğunu ifade etmişti.

FİEM