Büyük Şeytan Amerika Siyonistlere Toz Kondurmadı

Büyük Şeytan Amerika Siyonistlere Toz Kondurmadı

ABD İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgalci tavrına değinmeyip 'çabaları' takdir etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki metal dedektörleri kaldırmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Sözcü Nauert, bakanlıkta düzenlediği basın brifinginde Mescid-i Aksa çevresinde yaşanan son gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'nin öncelikli amacının bölgedeki gerilimin düşürülmesi olduğuna dikkati çeken Nauert, "Tansiyonun düşürülmesine hizmet eden ve iki tarafın bir araya gelmesine zemin hazırlayan tüm adımları kesinlikle destekliyoruz. Statükonun korunmasını destekler, tüm tarafların statükoya bağlı kalmasını memnuniyetle karşılarız." şeklinde konuştu.

"Barışın kolaylaştırılması için çalışıyoruz"

Sözcü, İsrail'in metal dedektörler yerine yüksek teknolojiye sahip kameralar koyma kararının ABD tarafından nasıl karşılanacağı sorusu üzerine ilgili tarafların kendi aralarında uzlaşabilecekleri yöntemleri kabul etmeye hazır olduklarını söyledi. Nauert, "Biz destekleyiciyiz ve barışın kolaylaştırılması için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Filistin'e destek vermek ve İsrail'in ihlallerini protesto etmek amacıyla İsrail'e gitmek isteyen ancak başkent Washington'daki Dulles Uluslararası Havalimanı'nda uçağa alınmayan Amerikalı aktivistlerle ilgili bir soruya da cevap veren Nauert, ifade özgürlüğünü önemsediklerini, ancak konunun asıl muhatabının bu yolcuların ülkeye girişine izin vermeyen İsrail yönetimi olduğunu belirtti.

Şu anki önceliklerinin bölgedeki gerilimi düşürmek olduğunu dile getiren Nauert, bundan sonra bu tür konuları daha derinlikli bir şekilde tartışabileceklerini ifade etti.

Beyaz Saray da açıklama yaptı

Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İsrail, 14 Temmuz'da Harem-i Şerif bölgesinde iki İsrail polisinin öldürülmesinin ardından güvenliği artırma ihtiyacına rağmen bölgeye yerleştirdiği kamera ve arama dedektörlerini kaldırmıştır. ABD, İsrail'in bölgede tansiyonu düşürürken güvenliği muhafaza etmek için gösterdiği çabaları takdir etmektedir."

Siyonistlere Toz Kondurmadı

Beyaz Saray açıklamasında son günlerde yaşanan gelişmelere ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ise yer verilmedi.