Büyük Şeytan ABD İçler Acısı Halimizi Özetledi

Büyük Şeytan ABD İçler Acısı Halimizi Özetledi

Nikki Haley: Trump'ın Kudüs kararı sonrası dünyanın başımıza yıkılacağını düşündük ama hiçbir şey olmadı

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nicky Haley, Amerika Başkanı Donald Trump'ın işgal altındaki Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya karar vermesinden sonra 'Dünya'nın başımıza düşeceğini düşündük ama hiçbir şey olmadı' dedi. Halley, CNN ile yaptığı röportajda "Perşembe oldu, Cuma oldu , Cumartesi ve Pazar günleri geldi ve geçti ama gördük ki hiçbir şey olmadı ve dünya olduğu yerde duruyor.'' dedi.

BM Büyükelçisi Halley, "Yönetim, açık bir nedenden ötürü Doğu Kudüs hakkında açıklama yapmadı.Filistinliler, İsrailliler ve herşey hakkında olan elçiliğimizin başkentte olmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Trump'ın kararının barış sürecini ileriye götüreceğine olan inancını öne süren Halley, mevcut duruma baktığımızda, Kudüs'teki tartışmayı sona erdirmek istediğimizi ve tarafların görüşmelerde bu konuda konuşmasına izin vermeyeceğimizi söyledik." dedi.


 
ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Halley, "Şimdi sınırları ve Kudüs'ü görmek istedikleri gibi anlaşacakları bir ortamda oturup görüşebilirler.'' dedi.

Millî Gazete /Muhammed Özdemir