Büyük Dönüş Yürüyüşünde: 155 Kişi Şehid Oldu

Büyük Dönüş Yürüyüşünde: 155 Kişi Şehid Oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, Büyük Dönüş Yürüyüşünde 155 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Büyük Dönüş Yürüyüşünde 155 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

​Filistin Sağlık Bakanlığı, Mart ayının sonunda Gazze Şeridi sınırında başlayan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçleri tarafından açılan ateşle 155 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki sözcüsü Eşref El-Kudra, bugün (2 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, şehitlerden 23'ünün çocuk, 3'ünün kadın ve 2'sinin sağlık görevlisi olduğunu söyledi.

Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve attıkları bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenenlerin sayısının 17.259 olduğunu açıkladı.

Yaralılardan 4.348'inin gerçek mermiyle ve 430'unun plastik mermiyle yaralandığını kaydeden El-Kudra, 1.593'ünün aşırı yoğun gazdan ve 2.700'ünün de şarapnelle yaralandığını ifade etti.

El-Kudra, yaralılardan 3.279'unun çocuk ve 1.553'ünün kadın olduğunu belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü yaralılardan 404'ünün yarasının ağır ve 4.141'inin de yarasının orta derece olduğunu söyledi.

 

 

 Gazze halkı 30 Mart'tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.