Büyük Dönüş Yürüyüşü Yaklaşıyor 1 Şehid

Büyük Dönüş Yürüyüşü Yaklaşıyor 1 Şehid

Önümüzdeki pazartesi ve salı günü yapılacak milyonluk gösteri ve yürüyüşe hazırlık için Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün yedinci cumasında bugün işgal güçlerinin sivil halka ateş açması sonucu 1 kişi şehit oldu onlarca kişi de yaralandı

Sınır bölgesindeki gelişmeleri an be an aktaran Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, hastane kaynaklarına dayandırarak verdikleri bilgide, işgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün yedinci cumasında da sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı vahşi bir şekilde saldırdıklarını belirterek, saldırılar sonucunda Cebr Ebu Mustafa (40) adındaki Filistinlinin şehit olduğunu, tespit edilen yaralı sayısının ise 448 olduğunu ifade ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, sahayı her an takip ettiklerini, hastane ve sağlık ocaklarının her türlü ihtimale karşı hazır olduğunu, ambulans ve sağlık ekiplerinin de görevleri başında hazır beklediklerini belirtti.

Bakanlık, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün yedinci cumasında işgal güçlerinin basın mensuplarını hedef aldıklarını, saldırılar sonucu birkaç basın mensubunun yaralandığını kaydetti.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, işgal güçlerinin çocukları da kasten hedef aldıklarını hatırlattı.

Sabah saatlerinden itibaren Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılmak için Gazze’nin değişik bölgelerinden binlerce kişi Gazze sınırında kurulan eylem çadırlarına akın etti. Cuma namazından sonra sınıra yürüyen halk işgal güçleriyle çatıştı.

Diğer taraftan bazı Yahudi yerleşimcilerin Filistinli gençlerin yaptığı gibi yangına sebebiyet vermek için gönderdikleri uçurtmaların geri dönmesi üzerine Gazze sınırındaki Nahıl Uz bölgesinde yangına sebep olduğu bildirildi.

30 Mart Toprak Günü’nde başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde şimdiye kadar 53 kişi şehit olurken, 8 bine yakın kişi de yaralandı.