Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterileri 37. Cuma

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterileri 37. Cuma

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri 37’ci cumasına girerken Gazze Sınırında Yapılan Gösterilerde 33 Kişi İşgal Güçlerinin Kurşunlarıyla Yaralandı


Gazze’nin doğu sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahale eden işgal üçleri 33 kişiyi yaraladılar.

Sağlık Bakanlığına dayandırarak haberi veren Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin saldırısı sonucu 33 göstericinin yaralandığını belirtti.

Filistin halkı Gazze sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılmak için erken saatlerden itibaren dönüş çadırlarına gelmeye başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, olumsuz hava koşullarına rağmen halkın eylem çadırlarına geldiğini belirterek, bu Cuma faaliyetlerin “Büyük Taşlı İntifada” sloganıyla yapıldığını ifade etti.

Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri Yüksek Ulusal Heyeti hoparlörlerle yaptığı duyuruda Gazze halkından bugün “Büyük Taşlı İntifada” sloganıyla yapılacak dönüş faaliyetlerine iştirak etmelerini istedi.

Heyet üyesi ve Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife yaptığı basın toplantısında Filistin halkının başta kuşatmayı kaldırmak olmak üzere hedeflerini gerçekleştirinceye kadar yürüyüşlerini sürdüreceğini söyledi.

Ebu Zarife yaptığı açıklamada “ABD’nin direnişi mahkum etme planlarının Birleşmiş Milletler’de suya düşmesinden sonra BM’nin aldığı kararı da arkamıza alarak yolumuza devam ediyoruz. ABD planının BM Genel Kurulu’nda bozguna uğraması kendisi için bir tokat, uluslararası adalet, Filistin direnişinin meşruluğu ve dönüş yürüyüşleri için de bir zaferdir” dedi.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleriyle Filistin halkı kısa vadede Gazze üzerindeki kuşatmanın kaldırılmasını, uzun vadede ise 1948’de yurdundan edilmiş Filistinli mültecilerin yurtlarına dönüş hakkını talep ediyor.

Halkın bu masum ve adil talebi için yaptığı gösterilere çok sert müdahale eden işgal güçleri şimdiye kadar 247 kişiyi şehit ettiler, 500’ü ağır 22 binden fazla kişiyi de yaraladılar.

fiem