Büyük Dönüş Yürüyüşü  Gazze'de 431 yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gazze'de 431 yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün 6. cumasında Gazze: 431 yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün altıncı cumasında Cuma namazından sonra Gazze sınırında dönüş hakkını dünyaya duyurmak için barışçıl gösterilerine devam eden Filistin halkına saldıran işgal güçlerinin 431 kişiyi yaraladıkları belirtildi.


Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdikleri bilgiye göre şimdiye kadar 36’sı çocuk, 11’i kadın olmak üzere toplamda 431 kişi yaralandı.


Dünkü “Filistinli İşçiler Cuması”nda sabah erken saatlerden itibaren binlerce Gazzeli sınır boyunca kurulan beş çadıra akın etti.


İsrail İHA'sı düşürüldü


Cuma namazından sonra sınıra yürüyen Filistinli gençler, işgal güçlerinin gelişmeleri görüntülemek için gönderdikleri bir İHA’yı düşürdü.


Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, Filistinli gençler ikinci kez işgal güçlerine ait göstericileri ve gelişmeleri yukarıdan görüntüleyen insansız hava aracını düşürdüler.


Diğer taraftan 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinliler Gazze halkıyla dayanışmak için Gazze’nin kuzey kesiminde gösteri düzenlediler.