Büyük Dönüş Yürüyüşü; 2 Şehid 55 Yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü; 2 Şehid 55 Yaralı

İşgal güçlerinin Gazze'de düzenlenen yürüyüş'e ateş açması sonucu iki kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı.

 
Gazze Şeridi’nin doğusunda bugün sınır hattına yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu iki kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, El-Bureyc Kampı’nın doğusunda 29 yaşında bir gencin ve Gazze kentinin doğusunda da 18 yaşında bir gencin şehit olduğunu açıkladı.
 
Bildiride, işgal güçlerinin açtığı ateşle 55 göstericinin de yaralandığı, ilk yardım noktalarının ve ambulansların da hedef alındığı kaydedildi.
 
Bildiride ayrıca El-Bureyc Kampı’nın doğusunda ilk yardım görevlilerinden bazılarının işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ve Gazze kentinin doğusunda bir ambulansın hasar gördüğü kaydedildi.
 
 
 
 
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere çok sayıda kişinin katıldığını ve yüzlerce kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında “Yürüyüşler bizim tercihimiz” sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak üzere bugün ikindiden sonra Gazze halkının sınıra yakın bölgelerde kurulu dönüş kamplarına akın ettiği belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin göstericilere dönüş kamplarının kurulu olduğu bölgelere ulaştıkları andan itibaren ateş açmaya başladığını ifade etti.