Büyük Dönüş Yürüyüşü; 18 Yaralı

Büyük Dönüş Yürüyüşü; 18 Yaralı

İşgale karşı direnişini büyük bir kararlılıkla sürdüren Gazze’de Büyük Dönüş Yürüyüşü Faaliyetlerine İşgal Güçlerinden Müdahale: 18 Yaralı


Siyonist işgal güçleri, bugün (30 Kasım Cuma) Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılanlara gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırarak 18 kişiyi yaraladılar.

Gazze ahalisinin erken saatlerden itibaren Dönüş Yürüyüşleri faaliyetlerine katılmak için ellerinde Filistin bayrakları ve yürüyüşlerde şehit olanların posterleriyle Gazze sınırında kurulan dönüş çadırlarına gelmeye başladığı görüldü.

Dönüş Yürüyüşleri Yüksek Heyeti daha önce yaptığı açıklamada, Filistin halkından yapılacak faaliyetlere katılım göstermesini isteyerek, yürüyüşlerin hedeflerini gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini ifade etti.

Heyet yaptığı açıklamada “Bu Cuma faaliyetler Filistin halkının mazlumiyetini, dönüş ve kuşatmayı kırma hakkını ifade etmek için yapılacaktır” hatırlatmasını yaptı.

Heyet açıklamasında ayrıca, “dünyanın bütün özgür insanlarına işgale karşı duran Filistin halkı ve meşru hakkı yanında tavır alma çağrısı yapıyoruz” ifadesine yer verdi.

Diğer taraftan basın açıklaması yapan Hamas sözcüsü Abdullatif Kanu’, dönüş yürüyüşlerinin devam ettiğini, Filistin halkının bugün yürüyüşlerin hâlâ devam ettiğini göstermek için faaliyet alanına gideceğini belirterek, “Gazze halkı bugünkü gösterilerde bütün dünyaya Filistin halkının yanında yer alması ve bunu kuşatmayı kırarak ve işgali sonlandırarak göstermesi gerektiği mesajını verdi” dedi.

Filistinliler 1948’de zorla ve baskıyla çıkarıldıkları vatanlarına dönüş hakkını ifade etmek ve on iki yıldır gördüğü kuşatmanın son bulmasını sağlamak için 30 Mart’tan beri Gazze sınırında gösteriler düzenliyor.

30 Mart’tan bu yana yapılan barışçıl gösterilerden rahatsız olan ve göstericilerin kendi kirli yüzünü dünyaya göstermesini istemeyen işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla göstericilere saldırması sonucu şimdiye kadar onlarca kişi şehit olurken, binlerce kişi de yaralandı.

 

fiem