BuTartışma Kapanmıştır

BuTartışma Kapanmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş Konfederasyonu ziyaretinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş Konfederasyonu ziyaretinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarının sorulması üzerine, bu konuda söylenmesi gerekenleri dün (önceki gün) söylediğini anımsattı. Davutoğlu, “Herhangi bir arkadaşın, herhangi bir şekilde eleştirisi, yaklaşımı varsa ifade edilecek bütün zeminler mevcuttur. Burada yapılması gereken en son şey delillendirilmemiş bir tarzda, iki açıklamayı da kastederek söylüyorum, bu konuların bizim de irademiz dışında kamuoyuyla paylaşılmasıdır” dedi.
TAHAMMÜL GÖSTERMEYİZ
Başbakan, “Sağlam bir siyasi geleneğe, siyasi kültüre ve içeride de son derece demokratik, çağdaş anlamda her türlü eleştiriye açık bir parti yapısına sahip olmamız dolayısıyla bütün bu konuların öncelikle parti zemininde gündeme getirilmesi lazım. Gerekirse saatlerce dinlerim, saatlerce detaylara kadar meseleyle ilgilenirim, her türlü görüşü alırım. Ama bir tek konuda açıkçası tahammül gösteremeyiz. O da böyle bir zeminde tartışılmamış bir konunun kamuoyu nezdinde spekülatif şekilde paylaşılmasıdır” diye konuştu.
KİMSENİN AYRICALIĞI YOK
Başbakan, “İkinci olarak da doğru bulmadığım husus ise herkes kendi görevini yapmalıdır ve o görevin doğasının gerektirmediği alanlara da girmemelidir. Bu konuda da kimsenin ayrıcalığı yoktur. Sayın Gökçek'e de kanaatlerimi açık bir şekilde ilettim. Bu şekilde bu tartışma bence kapanmıştır. Bundan sonra ortaya çıkabilecek başka tartışmalar için de 'Parti disiplin kurallarını, kurullarını gerektiğinde işletiriz' dedim. Çünkü biz seçim sathı mailinde ve sonrasında hiçbir şekilde partimizin yıpratılmasına izin verecek davranışlara müsamaha göstermeyiz” dedi.
Kimin cebinden veriyorsun
Ziyaretteki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki maaş vaadini eleştiren Başbakan Davutoğlu, “Verirsin de kimin cebinden veriyorsun. Nasıl veriyorsun? O paraları kendisi biriktirmedi. Kılıçdaroğlu'nun dediği düzenlemeler hayata geçse, 25 milyar liralık ek açık gündeme gelecek. Nereden çıkacak bu 25 milyar Türk Lirası? Bütün bunlar, bir sonraki neslin cebinden harcanmış olacak. 12 yıldır biriken rezervleri 4 ayda tüketmek istiyor. SSK'yı nereye getirdiği belli, nasıl devrettiği belli” dedi. Davutoğlu, kıdem tazminatı için özel bir düzenleme olmadığını da vurguladı.
GDO'lu ürün gibi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin açılış törenine de katılan Başbakan Davutoğlu, KPSS soruşturmasıyla ilgili, “Çalınan sorularla elde edilen makamlar aynen GDO'lu ürünler gibidir. İnsan hakkına, hukukuna tecavüz edeceksiniz, kendi yakınınızı, tanıdığınızı bu sorularla bir yere getireceksiniz ve bu yolla devleti denetim altına almaya çalışacaksınız. İşte bizim tam da 'paralel çete' dediğimiz husus bu. Bilginin paralelini kuracaksınız, sorunun paralelini oluşturacaksınız ve kendine has bir dünya kuracaksınız, biz buna izin vermedik vermeyeceğiz. Bilginin de gerçeğine saygı duyarız, sınavın da gerçeğinin sonuçlarına hepimiz saygı duyarız. Ama bir öğretim üyesi olarak da ilk bilgiler bana geldiğinde, ÖSYM KPSS ile ilgili, emin olun büyük hicap, ıstırap duydum. Bir hoca ya da bir öğrenci, en ufak ahlaki ilke almış olan birisi nasıl böyle bir şeye tenezzül eder, örgütler nasıl böyle birşey üzerinden mevki makama gelir ve bunu içine sindirir” diye konuştu.