Bursa'daki Canlı Bombanın Görüntüsü Ortaya Çıktı

Bursa'daki Canlı Bombanın Görüntüsü Ortaya Çıktı

Bursa'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam kendini patlatan canlı bombanın otogardaki görüntüleri ortaya çıktı.

ŞANLIURFA'DAN BURSA'YA

Henüz kimliği halen belirlenemeyen intihar bombacısının, 23 Nisan Günü Şanlıurfa’dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa’ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi.

APART DAİREDE KALMIŞ

Canlı bombanın buradan bir taksiyle Görükle'ye geçtiği ve üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi’nde apart dairede bir kişi ile kaldığı saptandı. Bursa’da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist, dün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi’nde cami yakınında taksiden inen ’canlı bomba’, 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı’ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.

TAKSİYLE GİTMİŞ

Teröristin patlayıcıyı da Bursa’ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı. Polis, ’canlı bomba’ teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde seri operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

BİLET SULTAN İSMİNE ALINMIŞ

Teröristin, "Sultan" adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı, Bursa'da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldığı tespit edildi.

 YARALI VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İntihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Patlamada yaralanan Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.