Bursa ve Diyarbakır'da kaçırılan fırsatlar

Bazı Bursaspor taraftarları, misafir Diyarbakırspor'u "PKK dışarı!" tezahüratıyla karşılamışlardı.

Düpedüz "Kürt = Terörist" mantığı!

Düpedüz Kürt düşmanlığı!

O tezahüratı yapanlar tek tek tespit edilip "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten hapse tıkılsalardı yeriydi, ama Bursaspor'a verilen 100 bin lira para cezasıyla konu kapandı.

Kapandı mı?

Öyle zannedildi ama kapanmadı tabii.

Diyarbakır'daki 'rövanş' maçında bazı Diyarbakırspor taraftarları Bursalılardan intikamlarını aldılar.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) da Diyarbakırspor'a 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ve ayrıca 40 bin lira para cezası verdi.

Şimdi konu kapandı mı?

Galiba yine kapanmadı.

Diyarbakır, "Bursaspor'a sadece para cezası verilmişken Diyarbakırspor'a hem para cezası hem de tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verilmesi ayrımcılıktır!" diye isyan ediyor.

Fanatik Diyarbakırspor taraftarları bunun acısını bir yerlerden çıkarmak için bileniyorlar.

Fanatik Bursaspor taraftarları da, herhalde, Diyarbakır'da otobüsleri taşlanan futbolcularının intikamını almak için bileniyorlardır.

Cehaletleri, şuursuzlukları, sorumsuzlukları, ahmaklıkları öyle gerektiriyor.

Kendilerini "vatanın bölünmez bütünlüğü" davasının milisleri olarak gören o Bursaspor taraftarında biraz akıl ve izan olsaydı, Diyarbakırlıların nefretini çekerek bu davaya hizmet edemeyeceklerini idrak edip, Diyarbakırspor'u "Türkler-Kürtler Omuz Omuza" diye karşılarlardı.

Veya:

O Diyarbakırspor taraftarlarında biraz akıl ve izan olsaydı, Bursa'daki "PKK dışarı!" alçaklığına rağmen -hatta tam da bu yüzden- Bursaspor'u çiçeklerle karşılayarak Kürt düşmanlarına esaslı bir insanlık dersi verir ve "Kürt Açılımı"nı sabote etmeye çalışanları ters köşeye oturturlardı.

Böyle küçücük bir jestle memleketin çehresi aydınlatılabilirdi.

Birliğe-bütünlüğe ve Kürtlerin hakkına-hukukuna hizmet edecek olan bu gibi jestler için daha çok fırsatlar doğar, ama fırsatları değerlendirecek "taraftarlar" yoksa ne fayda?

Varsa görelim.

yenişafak

Bu yazı toplam 1977 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar