Bursa saldırısında 6 kişi tutuklandı

Bursa saldırısında 6 kişi tutuklandı

Bursa'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 17 kişiden 6'sı tutuklandı.

Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarında bir kadın tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına ilişkin gözaltına alınan 17 kişiden 6'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8'i kadın 17 kişi, cumhuriyet savcılığınca sorgulandı.

Şüphelilerden 11'i, sorgularının ardından salıverildi. Emine K. ve kardeşi Tuba K. ile Ümmü Gülsün M, Zekiye Z, Mithat T. ve İsa C. sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Emine K'nın İstanbul'da patlayıcıyı Ümmü Gülsün M'ye teslim ettiği, onun da Bursa'ya getirdiği belirtildi. Kadın saldırganın, Bursa merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'nde Mithat T'nin evinde kaldığı, İsa C'nin ise saldırganı Viranşehir ilçesinden Şanlıurfa'ya getiren kişi olduğu öğrenildi. Tuba K'nın da patlayıcının konulduğu poşette parmak izi bulunduğu ifade edildi.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda saldırgan ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Kadın saldırganın örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı.