Bursa Belediyesi soruyor: "Problem ne?"

1990'lı yıllarda soykırımcı Miloşeviç rejimine destek vermiş olan ve bugün de Miloşeviç'i savunmaktan kendini alamayan Çetnik yalakası Nemanya Kusturitsa'yı geçen Haziran ayında Bursa Festivali'ne davet edenlerden özür beklediğimizi yazmıştık.

Özür filan gelmedi.

Tam tersine, 'Ne var ki bunda?' lakaytlığı geldi.


* * *
İnternet haber sitesi on5yirmi5'ten Arzu Erdoğral, Kusturitsa'yı Bursa'da ağırlayan Bursa Kültür Sanat Vakfı'nın başkanlığını ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kültür-sanat danışmanlığını yapan Ahmet Erdönmez'e, malum tartışmalar hakkında ne düşündüğünü sormuş.

Erdönmez demiş ki:

"Emir Kusturica, biliyorsunuz dünyaca ünlü tanınmış birisi ama kültür sanat yönüyle. Tabi biz Uluslararası Bursa Festivali'ne yani o yönüyle çağırdık. (...) Bursa'ya da 25 Haziran'da gelmiş, sanatını icra etmiş ve gitmiş. Hiçbir sıkıntı çıkmamış. Buradaki problem nedir onu ben anlamıyorum. Antalya'da sorun çıktıysa onu bilemiyorum yani. Niye çıktı, nasıl oldu, hangi sıfatla. O Antalya'nın meselesi ama bizde hiçbir sorun olmadı."

Hepsi bu!


* * *
Şimdi uzun uzun döktürmek lazım, ama onca tartışmanın üzerine "Buradaki problem nedir onu ben anlamıyorum" diyebilen Ahmet Erdönmez herhalde başka bir gezegende yaşıyor, sözlerimizin kendisine 'ulaşması' imkânsız gibi.

Onu o 'şaşkınlığı' ile baş başa bırakıyorum.

...ve dönüp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kulak veriyorum.

Ne dese beğenirsiniz?

"Kusturitsa'yı konser vermesi için davet ettik. Sanatın siyaseti olmaz. Ondan sadece gitarıyla Bursalılara unutulmaz anlar yaşatmasını istemiştik."

Hepsi bu!


* * *
Başkan Altepe'ye not:

Soykırımcı Sırp lider Radovan Karaciç için iyi şair diyorlar, başkanım.

Tutuklu olarak yargılandığı Savaş Suçları Mahkemesi'nden izin alabilir misiniz bilmiyorum, ama onu da festivale davet etmeyi düşünmelisiniz.

Yoksa festivalde şiire yer verilmiyor mu?

Verilmiyorsa, sorun değil...

Alman Neo-Nazi Rock gruplarında çalan sıkı gitaristler varmış, onları davet edersiniz.

 

yenişafak

Bu yazı toplam 1989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar