Burin Köyündeki Çatışmalarda Filistinli Birçok Genç Yaralandı

Burin Köyündeki Çatışmalarda Filistinli Birçok Genç Yaralandı

İşgal güçleri Filistinli gençlerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdı.

Nablus'un güneyindeki Burin köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında çok sayıda kişi işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun dumandan etkilenirken, işgal güçlerinin bir genci de evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri on beş askeri araçla köyün doğu bölgesine sürpriz bir baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal askerlerinin Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, gençlerden bazılarının işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalarla yaralandığını ve ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

İşgal güçleri ayrıca Hüseyin Muhammed En-Neccar isimli Filistinli genci köydeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve askeri ciplerden birine bindirerek bilinmeyen bir yere götürdü. İşgal askerlerinin En-Neccar'ın evinde arama yaptığı ve evin altını üstüne getirdiği ifade edildi.