Burger King 89 Şubesini Kapatacak

Burger King 89 Şubesini Kapatacak

Ortaya çıkan hijyen skandalının ardından, Almanya'da hizmet veren Burger King'in bir çok şubesinin kapatılacağı ve çok sayıda insanın işsiz kalacağı öğrenildi. İşsiz kalacaklar arasında çok sayıda Türk de bulunuyor.

Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibi yaptıkları gizli çekimle, Yi-Ko Holding'e ait şubelerde hijyen kurallarına uyulmadığı ve çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıklarını ortaya çıkarttı.

Dev restoran zinciri Burger King'in Almaya genelinde 700 restoranı bulunuyor. Bu restoranlarda ise 25 bin kişi istihdam ediliyor. Hijyen skandalının ardından Burger King'in 89 şubesini kapatacağı öğrenildi.

Burger King'in 89 şubesini kapatmasıyla birlikte 3 bin kişi de işsiz kalacak. İşsiz kalacaklar arasında çok sayıda Türk de bulunuyor. 

Kararın ardından, işini kaybedecek olan 50'den fazla restoran çalışanı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln Ehrenfeld'de toplandı. Burger King çalışanları, kendilerine çıkış mektubu verilmediğini bu yüzden işsizlik parası bile alamayacaklarını söyledi. 

Durumu protesto eden çalışanlar, bazı arkadaşlarının kredi çekerek ev ve araba aldığını, bazılarının ise ailenin tek çalışanı olduğunu bu yüzden mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Çalışanlar, bu haksızlık karşısında susmayacaklarını, önümüzdeki günlerde daha büyük eylemlere imza atacaklarını belirtti.