Burak'ın katilleri için müebbet

Burak'ın katilleri için müebbet

Berkin Elvan'ın ölümünü bahane eden terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu cinayetinin soruşturması tamamlandı. Tutuklu şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K. hakkında 'faili belli olmayacak şekilde kasten öldürme' suçun

Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, 2'si tutuklu 4 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Mesut Erdinç Bayhan, Okmeydanı'nda 12 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirmesi, 3 kişinin de yaralanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

KASTEN ÖLDÜRME

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, olayın ardından düzenlenen operasyonla yakalanan tutuklu şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K'nın, 'faili belli olmayacak şekilde kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Bu şüpheliler hakkında, 'terör örgütü DHKP/C üyesi olmak' suçundan 7,5 ila 15 yıl ve '6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan da 1 ila 3 yıl olmak üzere toplam 8,5 yıl ila 18 yıl arasında değişen hapis cezası istendi. İddianamede, tutuksuz şüpheliler Zafer K. ve Mustafa T'nin de, '6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame, Başsavcılıkça onanmasının ardından, Ulusal Yargı Ağı (UYAP) üzerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

10 KİŞİ YAKALANMIŞTI

Okmeydanı'da 12 Mart'ta Berkin Elvan'ın cenazesi sebebiyle Okmeydanı'nı savaş alanına çevirilmişti. Cenaze olaylarının yaşandığı 12 Mart gecesi silahlı saldırıda hayatını Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart'ta olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyi yakalamış, bunlardan 2'si tutuklanmıştı.

Cenaze Giresun'daydı

Karamanoğlu'nun vefatı üzerine önce Beyoğlu Fatih Sultan Konak Camisi'nde tören düzenlenmiş, ardından cenaze toprağa verilmek üzere Giresun'un Alucra ilçesine gönderilmişti. Baba Halil Karamanoğlu ise yaptığı, 'Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz' açıklamasıyla dikkat çetmişti.