"Bunların Hepsi TekBir Cephe Halinde"

"Bunların Hepsi TekBir Cephe Halinde"

Başbakan Davutoğlu, miting alanındakilerin "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine, "Zaten Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, ilmin, irfanın, medeniyetin hikmetinin merkezi olarak nitelendirdiği kenti selamlayarak başladı.

Seçimlere az zaman kaldığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Tillo'dan irfan, hikmet almayanlar, Veysel Karani'yi tanımayanlar, İsmail Fakirullah Hazretlerinin vizyonundan, ufkundan, irfanından nasiplenmeyenler diyorlar ki 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır'. Şimdi, bunlara bir ders verme vakti geldi mi? 'Kudüs bizim mekanımızdır ve ebediyen Mescid-i Aksa Müslümanlarındır' demeye hazır mıyız?" dedi.

"AK Parti'nin 12 yıllık istikrar, özgürlük dönemine son vermek istiyorlar"

"Geçmişte derin devlet nasıl buralarda  yanlış işlerle devletle milleti düşman kıldıysa ve bu düşmanlık AK Parti tarafından tümüyle ortadan kaldırıldıysa şimdi HDP'liler, bu yanlış zihniyetle milletle kendileri arasına bir uçurum açıyorlar" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"CHP yani Türk ulusalcıları, tek parti zihniyeti diyor ki 'Diyaneti kapatacağız.' Ama sadece onlar mı? Onlar tek parti döneminde ezanı da aslından uzaklaştırmışlardı. Mübarek 'Allahuekber' sesine bu semalar hasret kalmıştı. Şimdi bu yaklaşımın Kürt versiyonu HDP, diyor ki 'Diyaneti kaldıracağız', yine diyor ki aynen 30'lu yıllardaki CHP zihniyetinin bugünkü Kürt versiyonu, diyor ki 'Allah Kürtçe bilmiyor mu.' Haşa, bunu sormaya kim cüret edebilir. Allah her dili yaratandır, bilendir ama önemli olan o güzel dillerle güzel ifadeler kullanmaktır."

Alandakilerin "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Zaten Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan çıkıyor. Ona vuruyorsunuz CHP'den geliyor. CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den. Bunların hepsi tek bir cephe halinde AK Parti'nin 12 yıllık istikrar, özgürlük dönemine son vermek istiyorlar" diye konuştu.

Davutoğlu, Hakkari'deki havalimanı açılışına ilişkin, "Şimdi Demirtaş diyor ki 'Keşke o kurdeleyi kesenler arasında biz de olsaydık'. Güzel. Bunu hatırlaması iyi olmuş. Ama keşke sende bir yürek olsaydı da o iş makinalarına saldıranlara karşı, 'Bu havalimanını buranın vatandaşları, Kürtler kullanacak' diyebilseydin" değerlendirmesinde bulundu.

"Milletvekili adayları saldırıya uğruyor, bu aydınlardan gelmiyor"

Bir grup aydının HDP'ye destek beyanında bulunduğunu, herkesin istediği siyasi partiyi destekleyebileceğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Ama HDP binalarına saldırıyı kınarken, AK Partililere yapılan saldırıları görmeyenler aydın olamazlar, objektif, tarafsız olamazlar. Bakın Yasin Aktay, sizin evladınız saldırıya uğradı. Hiçbir ses duydunuz mu HDP'den? Kınama sesi. Burhan Kayatürk Van'da saldırıya uğradı, AK Parti milletvekili. Hiç duydunuz mu kınama? Erzurum'da Abdülrahim Fırat saldırıya uğradı. Milletvekili adayları saldırıya uğruyor, bu aydınlardan, diğer partilerden ses gelmiyor." diye konuştu. 

Paralelcilerin sözcüsünün Diyarbakır'da kapalı kapılar arkasında HDP'nin belediye başkanı ile görüştüğünü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paralelcilerin yayın organlarına gittiğini, onların da Bahçeli'yi ziyaret ettiğini savunan Davutoğlu,  "Üç legal parti, MHP, CHP, HDP. Ama üç tane de paralel örgüt, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C. Hepsi birleştiler. Kime karşı birleştiler biliyor musunuz? AK Parti'ye. Ama esas AK Parti'nin temsil ettiği Tillo'daki bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar" dedi.

AA