'Bundan Böyle Para Yardımı Yok'

'Bundan Böyle Para Yardımı Yok'

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Mısır ziyaretinde yer alan bir işadamı 'Bundan böyle Suudi Arabistan Mısır'a para yardımı yapmayacak' dedi.


Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in Mısır'ı ziyaret ederek Sisi ile görüşmesi geniş yankı uyandırdı. Ziyarette her iki ülke stratejik ve ekonomik anlaşmalar yaptı. Ancak görüşmelerle ilgili kamuoyuna yansımayan bir ayrıntı var. İki lider arasındaki görüşmeleri yakından takip eden bir işadamına göre daha önce defalarca Mısır'a yardımda bulunan Suudi Arabistan artık karşılıksız para yardımda bulunmayacak.

Resmi ziyaret için dün Mısır’a gelen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bugün öğleden sonra İttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Kral Selman iki ülkeyi karayoluyla birbirine bağlamak için Kızıldeniz üzerine bir köprü yapılacağını açıkladı. "Mısır ve Suudi Arabistan arasında çok büyük projeler başlatılmıştır. Kızıldeniz’de Mısır ve Suudi Arabistan’ı bir birine bağlayacak bir köprü yapılması konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile anlaştık" diyen Selman’ın sözleri üzerine Sisi, köprünün adının Kral Selman bin Abdulaziz Köprüsü olmasını önerdi. Kral bu öneriyi memnuniyetle karşıladı.

 

BİR İŞADAMI: ARTIK PARA YARDIMI YOK

Ancak, Mısır liderinin tarihi ziyaret nitelendirmesine rağmen, Reuters'a konuşan kaynaklar, Riyad'ın bundan böyle Mısır'a 'karşılıksız para yardımı yapmayacağını' söyledi. Görüşmelere vakıf bir işadamı, "Bu bir strateji değişikliği, yatırımların karşılığını almak Suudi Arabistan için önemli. Çünkü Riyad kazançlarını çeşitlendirmek istiyor. Suudi Arabistan yatırım yapıp borç vermek istiyor. " dedi.